Pe Mariana am cunoscut-o cand a participat la cursurile mele, apoi am lucrat impreuna – one to one – la partea tehnica si la energia business-ului ei. Pe mine m-a impresionat prin deschidere, prin optimismul ei, prin bun-simt, si bunatate, si candoarea cu care isi traieste vulnerabilitatile. Clientele ei considera ca Mariana are o atingere magica. Fie la sedintele de yoga sau in terapia individuala, stie sa atinga suflete si sa creeze momente unice, de conectare si iubire. Astazi te invit sa o cunosti pe Mariana Madalina Ghita.

Cine este Mariana Ghita? Ce vise, dorinte, neimpliniri, bucurii, iubiri traieste?

Materie magică parte din Univers, desprinsă pentru o fracțiune din timp pentru a se experimenta în plan fizic, sub o formă unică ce și-a primit numele de Mariana Madalina G.

Pâng, râd, mă înfurii și îmi manifest felia mea de Om din plin.

Ador călătoriile prin lume si prin suflete. Mă consider norocoasă având privilegiul de a face bani din ceea ce ma pasionează. Așa a fost mai mereu, după ce la 20 de ani am decis că jobul de la ‘9 la 5’ nu mă împlinește iar o viață trăită fără Bucurie, fără Timp, nu e o variantă pentru mine.

Freedom is one of my core values. Nu pot respira fără. Punct. Restul l-am aliniat la asta 🙂

Auto-cunoașterea, dezvoltarea personală și Întâlnirea autentică cu Celălalt sunt parte din combustibilul ce îmi alimentează starea de Împlinire și mi-a dictat drumul pe plan profesional.

Mamă a două suflete maestre, studiez în continuare pentru a facilita Ușorul și Bucuria atât în viețile lor cât și a celor cu care împărtășesc clipe.

Ce îmi doresc în acest moment? Să dau mai multă libertate Visătoarei și să manifest mai multe din dorințele acesteia.

De când locuiesc in UK, vocea Pragmaticei a devenit mai puternică. Am dat-o cu împământatul, cu prinsul rădăcinilor, fără fugă de… orice ci cu înfruntat și schimbat. Această parte a venit cu multe daruri dar m-a și restricționat la… visat.

Sunt plămădită din praf de stele – visătoare de profesie. Aici mă simt eu cel mai bine, aici mi-e libertatea. Și dacă înainte visam că se poate mai ușor, că altfel este posibil, Pragmatica vine azi și îmi spune: Stiu că se poate ușor, stiu că am la îndemână posibilități nemăsurate.

Ăsta mi-a fost darul tău, Ioana. Întâlnind alt Visator de profesie, care și-a îmbrățișat această parte mi-a dat permisiunea să o manifest din nou, din plin pe a mea.

Daca ar fi sa te intalnesti cu o singura persoana celebra din lumea asta, pe cine ai alege si de ce?

Jim Carrey. Îmi dă senzația că a înțeles Jocul Vieții.

Cu siguranță nu va fi o întâlnire banală. Wisdom and sense of humour – combinatia perfectă pentru mine.

“I don’t believe that any actor can really do a part. Unless that part finds them. You don’t find parts they find you when you are ready to do them…when you are informed and you have those feelings. So for me when I paint I am being painted, when I act I am being acted ”
Cum să nu-l iubești? 🙂

― Jim Carrey

Ne povestești mai multe, te rog, despre pasiunea ta, despre site si programe? Cum ai inceput, ce te pasioneaza, care este cel mai frumos dar pe care il faci oamenilor si pe care l-ai primit de la clientii tai?

Cunoașterea de sine și facilitarea călătoriilor interioare sunt ce am iubit să fac mai mult pe lumea asta.

Site-ul este copilașul meu, locul unde pun bucăți din sufletul meu, unde împărtășesc trăiri și cunoașterea acumulată de-a lungul a mai mult de douăzeci de ani în domeniul dezvoltării personale și spirituale.

Am inceput cu practici holistice – tot ce mi-a ieșit în cale. Am trecut prin filosofia si practica yoga, reiki, inforeiki, radiestezie, mindfulness, tetha healing, initieri in Tao, Tai-chi, constelații familiale si centrate pe sine… you name it. Done it all.

Psihoterapia a vent natural, ca o completare la tot ce am practicat.

Toată această cunoaștere am împărtășit-o și o împărtășesc din inimă cu toți cei care îmi ‘bat la ușă’ dar și în cursurile pe care le-am creat special și se găsesc pe site.

Programele mele conțin metode folosite în psihoterapie, consilierea terapeutică, wellbeing coaching dar și exerciții de practică a prezenței – cum ar fi exerciții de respirație, meditații care să antreneze mintea de a sta prezentă.

Am pus în ele tot ceea ce a funcționat pentru mine, dar mai ales ce am considerat că este util și transformator.

Unul dintre programe te invită la Autocunoștere – facilitează întâlnirea cu toate acele părți uitate, abandonate sau ținute în temnița întunecată din ungherele sufletului tău, cât mai departe de planul conștient. Invită apoi la integrare și manifestare autentică.

Celălalt program te antrenează să simți din plin clipa prezentă, să acționezi din starea conștienă. Să faci cunoștință cu starea de Observator sau să o dezvolți, reducând vocea Judecătorului – vocea critică. Acest antrenament aduce alegeri conștiente, ușurință în a face față provocărilor vieții și multe alte beneficii pe care le puteți citi pe site.

Când mă gândesc la programele mele și la ce oferă am o imagine pentru tine.

Te ‘trezesti’ pe o navă (tu decizi daca este spațială sau corabie) și ți se spune de peste tot că tu ești căpitanul acelei nave. Te sperie asta, nu știi nimic despre navă, nu știi să navighezi și apoi… ce mama ei, a navigat fără tine până acum – cine a fost la cârmă?

Afli că a fost pe ‘pilot automat” și acum treci pe comenzi manuale. Mai intâi trebuie să fii onest cu ce simți – că nu știi nimic despre navă, că nu știi încotro se îndreaptă, că va trebui să îți asumi rolul de căpitan.

Alegerile sunt multiple (liber imaginației). Dar să zicem că îți asumi rolul și recunoști umil că ești copleșit, dar va trebui să te apuci de undeva. Te uiți în jur, incepi să explorezi, să cunoști nava și pe cei care te insoțesc. Decizi cine îți va fi de ajutor, cine nu și pe cine păstrezi lângă tine în această călătorie. În timp înveți ce poate nava, ce nu poate, și înveți să te folosești de asta. Deși copleșit de responsabilitate incepe să îți placă, pentru că tu decizi acum în ce direcție navighezi, pe ce si pe cine te bazezi pe timp de furtuna.

Apoi îți amintești că te grăbești aiurea, că tu ești de fapt explorator și ce ai de făcut este să te bucuri de călătorie. Pentru că tu decizi pasul, pentru că poți, pentru că meriți.

Ce te deranjeaza cel mai mult la unii oameni? Ce simti ca ai putea face mai bine?

Atașamentul de povesti, de nevoia de a li se spune din afară cum sunt ei, cum să se simtă – devenind astfel vulnerabili în favoarea celor care știu să le vândă iluzii.

Povestea cu “tu esti diferit, mai special’ te face agățabil industriei care poartă doar altă pălărie și care îți va vinde totul mai scump că ești “mai cu moț’. Vindecarea, traiul raw te costă scump. Recunoaște.

Ma fac vinovată de toate cele de mai sus. Am cerut astrograme, cosmograme, mers pe la tot felul de guru să îmi spună ce să fac, ce să aleg. MI-am pus încrederea în tot felul de ritualuri, pomezi și esențe. Mi-am dat puterea în afară. Am atribuit-o altor oameni si ‘produse’.

Nu spun că nu m-au ajutat, dar m-au ținut departe de Magia mea interioră, de Maestrul meu interior.

Merg mai des înăuntrul meu pentru ghidare, validare și orice mai vreau să primesc de la alții. Am văzut deja cum se simte asta, la ce rezultate duce. Merită.

Asta fac în munca mea – conectarea cu Maestrul interior. Nu țin pe nimeni ani de zile ‘prins’ pe lângă mine. Te învăț cum și te trimit în lume cu încrederea că poți și știi! Îți reamintesc că ai toate resursele necesare pentru a trăi sănătos, pentru a face față dificultăților vieții și pentru a trăi cu Bucurie și Ușurință. Ai tot ce îți trebuie pentru a-ți schimba energia, vibrația si Viata.

Ai multe acreditari, ai invatat enorm. Care este experienta ta in coaching? Ce te atrage, ce te tine in joc, ce iti doresti? Ce le oferi cititorilor pe site?

Ceva urme ale perfecționismului m-au ținut cam mult pe ‘bancile scolilor’. Parcă tot mai trebuia să aflu lucruri, să știu mai multe. De când am inceput să lucrez cu clienții în consiliere terapeutică, mi-am dat seams că eram de mult (over)pregătită.

Am lucrat foarte mult cu grupurile – dezvoltare personala, de suport. iar pentru cei care mi-au trecut pragul la orele de yoga știu că aceasta era superinfuzată cu psihosomatică – observând ce se întâmplă în corpul nostru fizic și emoțional când lucrăm cu o anumită temă.

Tot ceea ce ofer trece mai întâi prin mine și probat pe pielea mea înainte de a ajunge la cel cu care lucrez.

Îmi place enorm ce fac. Este darul meu – să fiu cu celălalt, să descâlcim, să înțelegem, să pășim în claritate și stare de ușor.

Terapia m-a ajutat să mă cunosc, să înțeleg tiparele de relaționare și să îmi amintesc că pot alege altceva oricând. Reversul monedei este că te poate ține în poveștile trecutului.

Coaching-ul este însă cel care m-a pus intr-adevăr în mișcare. Având un scop clar te focusează pe acțiune, cu pași mici dar siguri către ce ți-ai propus.

Cititorii mei sunt mai mult decât bineveniți pe site să pășească în lumea mea interioară, să beneficieze de gratuitățile oferite, să achiziționeze cursurile și programele pregătite pentru ei, dacă simt că rezonează.

Cu specificația că sunt expuși la perspectiva mea personală, unică – de a vedea și experimenta viața care nu reprezintă cu siguranță adevarul absolut, dar că sunt foarte deschisă și curioasă să aud perspective noi. Chiar ii invit. Pentru mine – Împreună înseamnă mai Ușor, faster growth.

Te-au ajutat in vreun fel programele mele?

M-ai ajutat enorm, TU. Si implicit programele tale. Energia ta împinge Înainte. Mi-ai pus oglinda cu Tu Poți. Și știi ce – la tot ce am lucrat împreună ‘nu pot’ nu a fost o variantă.

Apoi programele tale m-au reconectat la starea de Bucurie si Magie. Deși sunt lucruri cunoscute aveam nevoie să mi le reamintesc dar mai ales să (re)lucrez cu ele.

Și știi ce mai îmi place enorm? Măi, explici clar și în pași realizabili. Ce să mai spun – m-ai luat de mână și condus prin tehnicalități la care mintea mea dădea cu “nu-i posibil”, cu o ușurință ce nu o credeam posibilă.
Te iubesc. Stii că sunt recunoscătoare pentru colaborarea noastră până la cer.

Care este cea mai mare frica a ta si cum o imbratisezi?

Să merg pe ‘scenă’. Să mă expun în fața ‘publicului’ și Doamne ferește, să mă fac de râs.

Conștientizez ca este o frică a copilului meu interior. Am fost pe scenă cândva demult în copilărie si în loc să cânt cu corul, m-am pus pe un râs incontrolabil, cu lacrimi și ținut de burtă. Tot corul s-a transformat intr-un râs la unison… Scena era în plină eră comunistă, când acest comportament era de neimaginat. Bineînțeles am fost pedepsită și scoasă din cor.

Știu că această mini Mădă va fi prezentă de câte ori mă voi expune. Îmbrățișez această parte din mine, speriată de a fi iar pe ‘scenă’, cu compasiune. Îi înțeleg frica fără a încerca să o mai ascund sau să mă ascund. Îmi reamintesc că sunt adult și am access la alte strategii mai eficiente.

Nu merge mereu. Dar cu siguranță ai să o vezi, ai să o recunoști în tremuratul vocii mele când sunt emoționată.

Care a fost cea mai uluitoare experienta din viata ta?

Învățam de ceva timp să gonflez parapanta. Asta însemna doar că alergam cu ea la sol în încercarea de a o ține în aer, de a o manevra. Nu îmi amintesc dacă am făcut asta de vreo 4-5 ori. Apoi am plecat cu ‘gașca’ de parapantiști pe un deal cunoscut de ei prin Tulcea. Unul dintre ei era instructor. Îmi amintesc cum din senin m-a intrebat direct: Vrei să te dai, Mădă? Măi și ca prin vis am auzit ieșindu-mi pe buze: DA!

Habar nu știu cine a vorbit atunci căci în secunda doi mă uitam disperată după cineva cu simțul realității. Erau toți zburători – nicio reacție, nicio speranță de a fi ‘salvată’.

În două minute, cineva îmi punea casca, altcineva îmi explica cum să mă așez in seletă (scaunul parapantei), cum să comunic prin stație, cum să alerg fără să mă opresc și cum să nu aterizez cu vântul în spate – asta mi-a scăpat.

Iată-mă alergând pe creasta dealului către prăpastie cu viteza celui care se întoarce, deloc convingător, și sigură că voi cădea precum bolovanul în prăpastia de desubt. Printr-o minune am zis eu, zburătorii ar zice legea aerodinamicii, în loc să cad m-am ridicat la cer.

Eram atât de prezentă – mi-am reamintit tot ce mi s-a spus. M-am așezat in seletă, am apical suspantele și apoi suflarea mi-a fost luată de ceea ce vedeam și simțeam.

Zburaaaaaam. How bloody amazing was that!!! O senzație de libertate netrăită până atunci. Breathtaking. Târziu am auzit țipetele isterice ale instructorului ‘Trage stângaaa, să nu vii cu vânt din spate! Așa am vent cu el în spate dar am aterizat safe. Am țipat de bucurie și am rămas în stare de grație întinsă în lanul de ..ce-o fi fost că nu îmi amintesc.

Și ca să înțelegi mai bine acestă experiență ți – o povestește cineva care are o mare frica de avion.

Ce am luat cu mine de aici: sunt momente când entuziasmul (sau crazyness) ți-o ia înainte și spune DA. Auzi vocea fricii urlând, dar decizi să mergi mai departe și îți vezi de acțiunea ta – experiența poate fi una Breathtaking.

De ce crezi tu ca oamenii nu fac tot ce le place pe lumea asta si nu isi urmeaza dorintele cele mai intime?

Nu au fost învățați că se poate.

Se plimbă prin viață cu convingeri împrumutate din familie, din mediul socio-cultural în care au crescut. Mai aud și azi: Ce sa faci cu desenul, arta? Mori de foame, când faci tu bani din asta?

Și-au format o ‘realitate’ strâmtă a neputinței unde e călduț, unde li s-a spus ce pot, ce nu pot, cine să fie și au crezut că așa este.

Să te oprești, să te observi, să asculți ce vrei Tu de fapt și să mai ai și curajul de a lăsa în spate ce nu merge pentru tine, trebuie mai întâi să crezi că meriți. Și aici e munca – pentru mine.

What’s your secret power? Ce faci foarte bine si foarte usor, dar nu stiu multi despre asta?

Mă pot ‘extrage’ din situații pentru a le privi de deasupra cu o detașare aproape supranaturală.
Viziunea mea este mereu una holistică.

Ceea ce m-a deranjat la mine multă vreme – being “spaced out” (pe numele ei disociere), a devenit în prezent superputerea mea. ‘Plec’, dar ‘vin’ cu perspective super noi care schimbă total felul meu sau al celuilalt de a vedea o situație.

Mariana draga, care este mesajul tau catre lume? Ce ai scrie pe un banner, ce ai spune intr-un megafon, ce ai lasa in urma, care este singurul sfat pe care l-ai da celor care vor sa auda?

Trăiește frumos pe felia ta de viață. Stop saving or changing the world.

Schimbarea se întâmplă oricum. Nu mai forța.

Învață să privești situațiile din starea de curiozitate, dincolo de mecanismele tale de aparare.

Stai pe barca ta și învață să o navighezi.

Apoi învață să ieși din “Eu” și să gândești în termeni de ‘NOI’.

Pe Mariana o gasesti aici!

Comments are closed.