Hotelul Iaki Mamaia nu are nevoie de nicio prezentare, exact ca proprietarul sau, mandria noastra nationala. Cum este la inceput de sezon la Iaki si de ce ma intorc mereu aici, iata mai jos.

Dincolo de celebritate si de faptul ca Iaki este o “institutie” pe litoral, ceea ce ma atrage pe mine este spiritul locului – calm, relaxat, cu bun gust, cu mancare divina si oameni primitori. Nu te simti ca intr-un hotel scortos, dimpotriva. Simti ca te poti rasfata in voie si ca orice iti doresti – se poate!

Iaki are 122 de camere si apartamente si, cu toate astea, nu te simti sufocat nici macar atunci cand este la capacitate maxima. Exista mereu un coltisor linistit, fie la bar, fie pe terasa, unde te poti retrage cu un cocktail si gandurile tale.

M-am intrebat oare cum a rezistat pe piata acest hotel, in ritmul constructiilor din jur, in frenezia constantenilor de a transforma Mamaia intr-un resort ultra-aglomerat si “de fite”.

Raspunsul il gasesc de fiecare data cand ma cazez la Iaki, fie ca merg in iunie, in octombrie sau in plin sezon. Este… LINISTE. O liniste blanda, care te invaluie si te primeste cu bratele deschise. Oamenii iti zambesc cald si asumat, cu naturalete. Gasesti momente cand terasa este pustie, auzi doar marea si pescarusii. La SPA si la piscina interioara te simti ca intr-un cocon de lux si rasfat.

Nu stiu exact ce au facut ei acolo, dar au facut bine :)) Simti ca esti unicul client. Simti ca totul iti este adresat, ca totul este personalizat, ca orice dorinta ai – este posibila. Ca poti sa optezi pentru petreceri nebune pana in zori, sau momente de relaxare in cuplu, sau vacante cu familia, sau doar un weekend pentru tine si gandurile tale, la SPA.

Plaja este la 20 de metri de hotel, dupa cum stii. Si cred ca are vreun kilometru latime, ceea ce inseamna ca ai intimitate si spatiu sa te desfasori. Cand am fost noi, plaja era intretinuta de cativa angajati tineri, care m-au impresionat cu bucuria lor de a fi acolo, de a fi langa tine, pentru tot ce iti doresti, fara sa-ti patrunda in spatiul personal. Pentru mine asta este foarte important.

Camerele clasice sunt relativ mici pentru gustul meu, de asta recomand mereu apartamentele cu terasa si vedere la mare. De data asta, insa, am avut inspiratie si noroc – pentru ca a fost o petrecere la restaurant, iar la noi in camera a fost o liniste perfecta.

Chiar am preferat sa plec de la plaja mai repede, ca sa stau in balcon si sa privesc oamenii care alergau pe esplanada, sa ascult pescarusii si sa am a perfect blue hour. Ah, iar rasaritul vazut din pat a fost perfect.

Micul dejun la Iaki este clasic, cu mici “elemente” care fac diferenta – zacusca proaspata din peste, prajituri coapte in casa (am apreciat atentia la detalii, gatesc fara tone de zahar si alte adaosuri), am avut cirese si caise, cafea buna si, intr-o dimineata, preferatele mele – spingrolls. Din punctul meu de vedere, as adauga o insula cu un chef care sa-ti gateasca instant ceva bun sau un brunch cu sampanie, dar asa sunt eu, perfectionista :)) Nu e un lucru neaparat bun.

La Iaki ai trei restaurante (Coriolis, Ballroom, Casino) si doua baruri (Piano, in interior, si Sunrise, la piscina).

Restaurantul Coriolis este locul in care am mancat cel mai bine pe Litoralul Romanesc si este deschis tot timpul anului. Da, as merge in Mamaia doar ca sa iau cina aici.

Gateste chef-ul o supa de ardei copti cu mozzarella pe care nu o pot uita. M-am intors fix pentru supa asta, pe care am gustat-o prima data prin 2018 🙂 Este divina. Bineinteles, gasesti tot felul de preparate delicioase, ca salata cu piept de rata sau somon, tagliatelle cu muschi de vita, 4 sau 5 feluri de peste si fructe de mare, sau preparatul indian cu orez si pui pe care l-am testat de data asta, plus inghetata preferata de Gheorghe Hagi cu espresso. Toate excelente.

Si te poti plictisi la Iaki?

Nu, nu prea ai cum. Desi eu prefer linistea si confortul unei camere de hotel, rasfatul de la restaurant si SPA, mersul la piscina si la plaja si un somn bun – la Iaki poti aranja la receptie tot felul de activitati –

  • Cruise & fish snack, pranz sau cina pe Insula Ovidiu.
  • Horse riding Mangalia.
  • Wine Tasting.
  • O excursie de o zi in Delta.

In plus, daca intri pe site-ul lor (sau pe social media), vei gasi tot felul de oferte si pachete special create pentru doritorii de aventuri, distractii, dar si relaxare pe litoral. Cum ar fi acest SUMMER TIME for everyone, care include 3 nopti de cazare cu mic dejun si pranz, cocktail-uri si masaj de relaxare. Oferta este valabila pana in septembrie.

Partea amuzanta a sejurului nostru a fost intalnirea cu George. Intr-o dimineata, Vlad a observat un pescarus care parea ca este the big boss la Iaki, observand lumea si asteptand clientii sa-si lase farfuriile nesupravegheate pentru cateva secunde. Apoi l-am reintalnit la cina, cand a batut in geam si a cerut orez indian – ceea ce a si primit 🙂

Avusesem in plan sa mergem intr-o zi prin statiuni, sa-mi amintesc de copilarie, cand ma duceau ai mei la Venus, Jupiter sau Neptun. Insa nu se prea potrivesc planurile de acasa cu ce gasesti la Iaki. Asa ca am stat in camera, in restaurant, pe terasa, la plaja, la piscina si a fost perfect! Nici macar n-am simtit sa ies de pe “teritoriul” hotelului.

Si probabil ma voi intoarce in octombrie, sa sarbatoresc 16 ani de relatie cu Vlad, intr-un apartament cu terasa imensa, sa ascultam marea si sa mancam supa de ardei copti. Asa cum am mai facut si in alti ani.

Mamaia nu este ceea ce vezi la stiri sau in presa. Mamaia are ceva pentru fiecare, important este sa stii ce-ti doresti si sa alegi locul perfect pentru tine. Si da, la Iaki, dorintele tale pot deveni realitate.

Comments are closed.