Cand am hotarat sa fac un tur al Romaniei pentru BBC Travel, nici macar nu mi-as fi imaginat ca o sa ajung in… Braila. Orasul este cochet, insa eu cautam locatii interesante, cu suflet, in care luxul discret se imbina cu serviciile de 5 stele (ne-scortoase:) si cu ACEL CEVA unic, care iti face inima sa tresara de bucurie si te imbie sa revii de nenumarate ori sau sa-l recomanzi prietenilor.

Am descoperit Alma Retreat pe un blog si mi-a atras atentia zona de Wellness & SPA, dar si plaja de la Lacul Sarat.

Plaja, SPA, eleganta, mancare buna si relaxare in Braila? Sign me in 🙂

Am fost tare curioasa sa descopar ce a reusit echipa Alma sa construiasca in zona Lacul Sarat si de ce vorbeste toata lumea despre acest resort.

In clipa in care am intrat, mi-a atras atentia o receptie luminoasa si parfumata discret si un bar cu canapele sexy, unde poti bea o cafea sau un cocktail sau sa lucrezi, daca ai ceva de rezolvat urgent.

Prima surpriza a venit in momentul in care am descoperit camera de hotel. Mare (uriasa), cu paturi superbe, cu balcon, o baie imensa, si totul high-tech, de la lumini la TV si aer conditionat. M-am simtit ca la Ritz-Carlton, fara exagerari. Toate detaliile sunt gandite pentru clienti, nimic in plus, nimic doar asa… de design. Practic, Alma este unul dintre cele mai frumoase, confortabile si luxoase hoteluri din Romania. Are acel aer discret, cald, primitor, pe care il gasesti doar la branduri cu nume consacrate pe piata.

Au si o oferta pentru luna august, daca iti doresti sa savurezi un weekend la Lacul Sarat.

Pentru ca totul la Alma este despre savoir faire. Hotelul este intr-o cladire separata fata de SPA si Balneo, liniste si confort ai cat cuprinde, personalul este discret si placut, mancarea este ridicata la rang de arta, iar plaja si cele 5 piscine (interioare si exterioare) te fac sa uiti de oras, aglomeratie si viteza.

La Alma Retreat sunt 185 de camere, pe toate gusturile – insa recomand o rezervare cu mult timp inainte. Alma s-a deschis in 2022, insa lumea incepe sa descopere magia care se intampla aici.

Iata cum te imbie echipa Alma Health & SPA Retreat:

“Alma este, în același timp, o destinație de wellness și una de vacanță, adaptată sezonului și momentului. Este un retreat de vindecare și revitalizare, care folosește cele mai eficiente terapii spa, wellness și tratamente balneare cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, iar în timpul verii devine un resort pentru toată familia, unde te bucuri de vacanță împreună cu cei dragi. Oferta gastronomică în cele șase restaurante, parcul acvatic, plaja privată și, nu în ultimul rând, un centru de evenimente și o sală spectaculoasă de ceremonii fac din Alma Health & Spa Retreat o destinație completă, ce are ca obiectiv principal starea de bine a oaspeților săi.”

La Restaurantul Sallago am luat micul-dejun, cu somon si rosii uscate, croissante cu unt si gem de zmeura si cafea cu lapte. In afara faptului ca am prins acolo un weekend foarte aglomerat, totul s-a desfasurat perfect, fiecare client are parte de atentie discreta din partea personalului.

La Bistro by the Lake – nu am testat mancarea, insa l-am cunoscut pe Chef, care mi-a povestit cu mandrie si bucurie cu ce preparate isi asteapta oaspetii – de la supe si ciorbe la placinte coapte in casa, de la carnuri pe gratar la salate si feluri vegetariene din cele mai proaspete legume si fructe. O minunatie!!

Restaurantul Allegria serveste preparate à la carte, cu specific international. Cina noastra a constat in peste delicios si miel couscous, cheescake si inghetata de ciociolata – toate excelente.

A doua mare surpriza a fost descoperirea si explorarea centrului balnear, wellness & SPA. Este unic in Romania si sunt convinsa ca este printre cele mai bune din Europa.

Alma iti pune la dispozitie comorile din Lacul Sarat – apa sarata si namolul sapropelic – ca resurse de baza. DAR.

Vei gasi la Alma un spatiu de peste 2500 mp, receptie dedicata si 60 de spatii individuale pentru tratamente de recuperare, dotate cu cele mai moderne echipamente. Iar toate astea se desfasoara intr-o liniste si relaxare depline, spatiile dedicate clientilor fiind complet separate de cele ale medicilor si personalului.

Cand am vrut sa aleg cateva terapii, zau daca stiam ce anume sa fac. Insa pentru asta vei gasi la Alma medici dedicati, nimic nu se face fara un consult in prealabil.

Eu am fost atrasa de dusul Vichy (pe care l-a testat Vlad pana la urma).

“Dușul Vichy este o experiență senzorială încântătoare de terapie cu apă, care combină beneficiile terapeutice ale masajului și apei. Atât sunetul, cât și senzația de apă, cunoscute pentru proprietățile sale liniștitoare, curăță corpul de oboseală și stress, iar masajul corporal din cap până în picioare, cu secvențe de apă și culori, asigură starea finală de relaxare.”

Si tot Vlad a atras atentia resortului cu pozele in care strabatea plaja si terasa “imbracat” in namol. :))

Pe partea de terapii & balneo – vei gasi la Alma Shock Wave, Laser Terapie, Baie galvanica, Magnetoterapie, Ultrasunet, Kinetoterapie, Aquagym, Dry Floating, bai de plante, hidromasaj si foarte multe altele.

Pe partea de Wellness & SPA – sunt zone ca pisicina interioara cu apa dulce, Jacuzzi, sauna uscata, camera salina – care sunt incluse in toate pachetele de cazare.

Zona Spa din corpul Alma Health Center este deschisa oaspetilor care achizitioneaza cel putin o terapie, fie ca sunt cazati sau nu in hotel. Aceasta zona include facilitati comune, precum camera salina cu sare de Himalaya, Jacuzzi cu vedere spre lac, sauna uscata si umeda, dar si cabinete individuale de masaj si terapii precum Hammam, dus Vichy, pat de relaxare Dry Floating.

Dintre terapiile SPA, preferatele mele sunt:

  • Alma Tropical Rain Massage – Masaj de relaxare sub ploaia dusului Vichy.
  • VOYAGER Massage Journey – o calatorie de relaxare prin masaj.
  • Chakra Balancing.

Nu vorbesc de obicei despre preturi in articolele mele, pentru ca ne raportam la valori diferite si la… bugete diferite – insa mentionez aici ca la Alma – pretul terapiilor si masajelor si rasfatului suprem este mult prea mic. :)) Daca nu ma crezi, intra aici si ai sa vezi.

Chiar daca nu este genul tau sa te rasfeti la SPA sau partenerul isi doreste o vacanta clasica de relaxare la piscina – Alma iti pune la dispozitie urmatoarele: 1000 de sezlonguri, 3 piscine, plaja la Lacul Sarat, Pool Bar, Beach bar, dusuri, sporturi si activitati diverse, apa sarata, piscina pentru copii si Aquapark.

Este un resort pentru toata familia, pentru o vacanta activa sau relaxanta, pentru terapii si SPA in doi sau, de ce nu, mama-fiica.

Chiar discutam asta cu cea mai draguta doamna doctor din Resort ca un weekend la Alma cu masaj si terapii si piscina este cel mai bun cadou pentru mama ta.

In ultima seara la Alma, trecuse de 8.30 si nu aveam somn. Imi parea rau ca plec si am zis sa ma folosesc de orice minut. Asa ca am fost cu Vlad la piscina interioara si ne-am balacit sa ne ajunga pana revenim.

Rezervari poti face direct pe site-ul Alma Retreat, sa iti asiguri camera si terapiile preferate.

Desi parea o investitie “nebuneasca” – sa ridici la Braila un resort cu plaja si terapii balneo si camere de hotel luxoase, iata ca Alma s-a dovedit a fi o idee senzationala, care a pus Romania pe harta lumii in ceea ce priveste turismul balnear si eleganta serviciilor si dotarilor.

Tu ai merge la Alma Retreat in vacanta?

Comments are closed.