Una dintre studentele mele la Mentorship a fost foarte incantata de Calendarul de miracole si m-a rugat sa-i dau un exercitiu specific, pe care sa-l poata practica usor, rapid, zilnic, si care sa aiba rezultate (rapide, ca toti vrem asa :).

M-am gandit sa iti ofer si tie acest exercitiu. Este, de fapt, o rutina, un joc, un instrument care sa te puna pe cea mai buna cale pentru tine. Aduce claritate, energie buna si magie.

Dar, mai intai, sa clarificam.

Aceste exercitii NU sunt necesare. Daca tu ai motivatie, ai un vis, urmezi pasi clari, ai energie si o stare buna in fiecare zi, iti pui in practica toate ideile, nu te astepti la rezultate si lasi viata sa fie buna cu tine – you are home free.

Toate aceste instrumente te ajuta, da’ nu-ti baga in traista, sa zic asa. Depinde foarte mult de ce ganduri ai constant, ce credinte ai, ce emotii exprimi, ce actiuni faci zilnic.

De ce?

Cand iti doresti sa-ti implinesti un vis, o dorinta – procesul este 80% intern si 20% extern.

Cei mai multi dintre noi venim cu “bagaje”, idei si obiceiuri de la parinti, din societate, credinte ciudate, mentalitate atasata de ce vezi/ crezi ca este posibil. Toate astea ne-au fost induse in ani de zile. Sa schimbi ceva intr-un weekend este posibil, doar daca te folosesti de aceste instrumente, exercitii sau cum vrei tu sa le numesti. Cu cat practici alinierea asta mai mult, cu atat cresti mai mult si esti mai aproape de ce iti doresti.

Ceea ce voi scrie mai jos ti se potriveste daca:

  • ai un vis sau o dorinta si, orice ai face, nu pare sa fie mai aproape de implinire.
  • ai invatat multe, ai citit multe, ai urmat cursuri si programe si tot ai neclaritate si nu stii de ce nu poti avea ce vrei.
  • ai investit in tine, muncesti zilnic, spui afirmatii, esti recunoscator, vrei mai mult si simti ca meriti mai mult, dar mereu apare cate ceva care te trage in urma.
  • vrei sa se intample totul repede si usor, dar zilnic faci aceleasi lucruri, ai aceeasi rutina. Practic, vrei sa se schimbe ceva, da’ fara sa se modifice 🙂
  • oricat efort ai depune in business, cariera, viata personala, job, relatii – tot aceleasi rezultate ai (sau vezi doar foarte mici schimbari). Te-ai saturat sa fii bun si intelegator, vrei sa fii fericit si sa ai succes.
  • indiferent de situatia ta financiara, ai vrea mai multi bani si nu stii ce si cum sa faci sau de ce nu poti avea.

Ok. Daca simti toate astea – you are here for a delicious treat!!

This is THE WORK.

  1. Eliminate tolerations/ clear resistance.

Indiferent ce dorinta ai, obstacolul in calea implinirii acesteia este acelasi: rezisti realitatii tale.

Te opui cu toata forta la ce este. la ce ai. la cine esti.

Fie ca este o durere, fie ca sunt niste oameni dificili, lipsa banilor, un job pe care il urasti, lipsa clientilor – de fiecare data cand sustinem ca “NU vrem ceva”, incurajam exact acel lucru.

Pana cand nu renuntam la aceasta atitudine, ne blocam succesul.

Poti sa faci asta in doua moduri diferite:

  1. sa nu te mai gandesti deloc la situatia nasoala. Refuza sa te mai uiti acolo, la buba. (well, good luck with that, am incercat, e greutz).
  2. fa pace cu ce este. chiar mai bine de atat, apreciaza ce este in viata ta asa cum este. Iubeste-ti corpul, contul bancar, jobul, relatiile cum sunt ele acum.

NU pentru ca iti plac. Nu pentru ca esti de acord cu asta. Ci pentru ca ce a fost a fost si meriti mai mult si, cand reusesti sa-ti placa de ce este macar putin, amazing things happen.

Indraznesc sa spun ca asta este singurul exercitiu care are efecte senzationale super rapid.

You lead the way. When you stop pushing against something, things change. When you appreciate something, you can receive whatever you want.

  1. Feel better.

Cand ai un vis, iti imaginezi ca atunci cand il vei implini si il vei trai – te vei simti super bine. In al 9-lea cer. Liber, fericit, implinit… well, foarte bine :))

Daca tu gasesti motive sa te simti acum asa, cu ce ai si unde esti acum, visul va deveni realitate.

Cum sa te simti mai bine cand n-ai ce vrei:

  • Vorbeste (mai) frumos cu tine. Asculta ce cuvinte iti spui si schimba dialogul. Vorbeste cu tine asa cum ai vorbi cu cel mai destept, bun, generos, amazing om pe care il cunosti. Your best friend.
  • Ia o pauza. Cand simti ca depui efort, ia o pauza si fa ceva super misto pentru tine. Citeste o carte, iesi la plimbare, mergi la dans, sex, filme.
  • Intreaba-te asa: Ce s-ar simti cel mai bine pentru mine fix in momentul asta? Ce s-ar simti ca usurinta, relaxare, bucurie? Go do that.
  • Cere ajutor. Prieteni, ghizi, profi, roaga-te.
  • Simte tot ce simti fara sa judeci. Efectul este fabulos!!

3. Puterea unui obicei.

Mda, stiu ca auzit si ca esti satul de chestia asta cu recunostinta. Sa fii bun, sa fii recunoscator, sa spui multumesc, sa apreciezi.

Toataaaa lumea face asta, ca doar nu esti nebun sa nu apreciezi ca esti in viata si sanatos si ai ce manca, corect? Corect.

Insa NU EXISTA OBICEI mai important si care sa-ti transforme viata mai rapid ca asta.

De ce nu functioneaza la cei mai multi dintre noi? Pentru ca nu facem asta constient si cu placere. O facem doar ca sa fie.

O practica fun si constanta aduce super rezultate. It makes a real difference. “Sa stii asta” NU este suficient. Sa faci azi si maine sa uiti NU este suficient.

Un coach de-al meu are un panou pe care pune bilete cu chestii super funny si cool despre partenerul sau. Relatia s-a schimbat in cateva zile.

Stiu oameni care atunci cand platesc ORICE factura spun MULTUMESC! si se bucura.

Eu mi-am format o rutina din a ma uita in jur si a multumi oricarui obiect, oricarei persoane, vietuitoare, floare, luminii… intelegi tu. Dar sa simt asta, nu sa zic din gura.

Si cand nu-mi place de cineva sau ceva, cand ma surprind judecand, gasesc repede 3 motive sa apreciez persoana sau situatia.

NU faci toate astea pentru ca trebuie, pentru ca obtii rezultate sau pentru ca asa spun eu.

Ci pentru ca asta este puterea ta. Asta este calea spre tot ce-ti doresti. Pentru ca, facand asta zilnic, cu bucurie, asa vei primi idei, inspiratie, actiuni de urmat care vor duce la rezultate uluitoare (si va fi si usor).

Asa cum am mai spus, you lead the way. Orice crezi ca este adevarat, Universul NU te va contrazice.

Daca tie iti place tot ce este si apreciezi si faci pace, daca te simti bine, daca multumesti pentru tot – this is the sign you are ready for the next level. You become your next level.

Nu poti trece la un alt nivel (financiar, in relatii, in business, in viata), daca nu te descurci si nu-ti place unde esti acum. Ramai aici pana nu mai poti:

  • pana renunti la rezistenta.
  • pana o lasi balta si incepi sa te simti bine oricum.
  • pana apreciezi viata asa cum e.

Pana te ridici de pe cuiul ala proverbial.

Well. Si daca stii asta si daca simti asta, de ce nu te-ai ridica acum? De ce n-ai face asta voluntar, constient? Ce sa mai astepti?

Degeaba astepti sa se intample ceva, n-o sa fie. sorry, not sorry.

Par asa de “obosite” toate aceste exercitii si ultra uzate de tot felul de personaje de prin online, si atat de urlate si impuse, ca inteleg daca te-ai saturat sa le tot auzi. I know.

Insa orice metode ai “descoperi”, tot o singura cale exista. Evident, daca o preferi pe aia usoara si rapida si the most amazing.

Asta!! Cu aceste “exercitii”. Practicate constant si cu bucurie.

Poti alege orice vrei tu, tot vine un moment cand doare si schimbi. Eu ma gandesc ca suntem mai cool de atat si ne-am cam saturat de durere.

De ce nu ne-am folosi adevarata putere ca sa ne fie usor si bine?! Hmmm.

Tu ce parere ai?

PS. Luni, pe 27 noiembrie, incepem Calendarul de Miracole. 40 de zile, 40 de exercitii surprinzatoare si noi si magice – care sa te duca dincolo de tot ce-ti imaginezi posibil.

Facand asta iti implinesti si visurile, te simti si mult mai bine, ai si inspiratie si motivatie, schimbi si realitatea intepenita, si schimbi si ce observi la cei din jur. win-win-win.

Mai multe detalii si inscriere aici.

Let’s make some magic together!

Huge love & hugs,

Ioana

Comments are closed.