De multe ori, când îmi întreb prietenii de ce nu călătoresc mai mult, răspunsul pe care îl primesc este: “biletele de avion sunt atât de scumpe…”. Uneori le dau dreptate. O parte importantă a bugetului nostru de travel merge pe transport, mai ales dacă alegem o destinaţie îndepărtată. Restul banilor se duc pe cazare, mâncare şi distracţii, însă despre acestea vom vorbi în articolele viitoare. Astăzi mi-am propus să vă dezvălui câteva “secrete” despre cum să găseşti cele mai ieftine bilete de avion. Iată detalii…

Cum să găseşti bilete de avion ieftine

De cele mai multe ori, dacă ştii unde şi cum să cauţi, vei găsi bilete de avion catre destinaţia preferată acceptabile ca şi preţ. Tot ce ai de făcut este să urmezi sfaturile de mai jos. În plus,  aştept şi părerile voastre, despre cum vă găsiţi cele mai bune variante de zbor…

Companii low-cost vs. companii de linie

Cele mai multe zboruri din viaţa mea au fost cu low-cost-uri. WizzAir, BlueAir, RyanAir, Vueling, AirAsia şi muuulte alte companii oferă bilete ieftine pentru multe destinaţii superbe din lumea întreagă. Am auzit o mulţime de păreri nu tocmai bune despre companiile low-cost: că spaţiul este mic, că nu se serveşte mâncare, că se plătesc taxe suplimentare. Da, este adevărat. Însă, trebuie să fim conştienţi de faptul că primim exact serviciile pentru care plătim. Dacă vrei să zbori ieftin nu te poţi aştepta să ai parte de o călătorie ultra luxoasă, nu? Iar dacă zbori spre destinaţii apropiate – în Italia, Spania, Franţa sau Austria – nu consider că ai nevoie (pentru 2-3 ore de zbor) de un confort sporit, de mâncare sau băutură. Şi nici bagajul pentru un city break nu trebuie sa te “încurce”. Eu, de exemplu, călătoresc doar cu poşeta (sau un rucsac mic) – pentru un weekend la Milano, Napoli sau Paris. 
Companiile de linie au preţuri mai mari, acest lucru este ştiut de toată lumea. Ele oferă mâncare la bord, un confort sporit şi nu plăteşti taxe suplimentare pentru bagaje. Sunt variante avantajoase dacă vei călători spre destinaţii îndepărtate – însă va trebui să alegi cu atenţie şi să urmăreşti cele mai bune oferte. 
Atât companiile low-cost, cât şi cele de linie, au perioade de promoţii extraordinare. Trebuie să acţionezi pe loc, atunci când afli despre aceste promoţii, să fii pregătit (cel puţin financiar), inventiv şi open-mind. 

Fii flexibil cu datele călătoriei!

Preţurile la biletele de avion variază în funcţie de zilele săptămânii, de lunile anului, de sărbători şi de sezon. Astfel, cu siguranţă cele mai scumpe bilete sunt de Crăciun, în august sau de Valentine’s Day, dar şi în weekend-uri sau în cazul sărbătorilor/ evenimentelor speciale din ţara în care vei călători. 
Cele mai ieftine bilete de avion le găseşti în mijlocul săptămânii (marţi/miercuri/joi), în lunile extra-sezoniere (ianuarie, februarie, martie, octombrie, noiembrie – cel puţin în Europa!), imediat după sărbătorile importante, dimineaţa devreme sau seara foarte târziu. Fii flexibil cu datele călătoriei tale şi vei găsi oferte nemaipomenite!
Eu îmi cumpăr biletele de avion de marţi până vineri, dimineaţa foarte devreme, în extra-sezon. Şi am parte de adevărate surprize! Anul trecut am zburat la Napoli, în martie, cu doar 300 de lei dus-întors, pentru două persoane!

Fii flexibil cu destinaţiile de vacanţă!

Daca nu ai în minte o destinaţie preferată şi vrei să călătoreşti mult şi ieftin, atunci ar trebui să alegi cea mai bună variantă pentru tine. Întotdeauna am afirmat că drumul este mai important decât destinaţia şi că  cele mai frumoase clipe din călătoria ta se datorează oamenilor şi experienţelor inedite. Mergi pe această pistă…
Celebrul site Kayak are un instrument extrem de bun, numit Explore Tool, unde trebuie să introduci aeroportul de pe care pleci (şi luna călătoriei) şi, în funcţie de acestea, ţi se vor genera cele mai ieftine bilete de avion pentru un şir de destinaţii.  Este extraordinar! Încearcă şi tu, alege următoarea destinaţie şi pleacă!

Aeroporturile secundare

În toată lumea există aeroporturi secundare, pe care aterizează în general cursele low cost. Dacă nu găseşti şi nu găseşti bilete de avion ieftine către destinaţia ta preferată, caută pe Google aceste aeroporturi low-cost. Intră pe site-ul lor şi vezi ce companii aeriene aterizează şi pleacă de acolo. În funcţie de rezultate, poţi alege un zbor la un preţ bun, de la acele companii. Biletele le poţi cumpăra direct de pe site-ul companiilor aeriene!
Aşa am procedat şi eu când aveam nevoie de bilete ieftine pentru Paris, din Tenerife. Am găsit nişte preţuri fantastice la RyanAir, care am aflat că zbura din sudul insulei pe Paris Beauvais. Perfect! Le-am cumpărat doar cu o săptămână înainte de călătorie şi tot am plătit puţin…

Dacă nu vrei să te complici, există şi o altă variantă. Agenţiile mari de turism au deja negociate preţuri bune la zboruri pentru anumite destinaţii. Caută pe site-urile lor sau trimite un e-mail şi cere-le o ofertă. Plăteşti un comision, însă vei sta liniştit! 

Incearcă rute alternative

Zborurile directe/de linie sunt întotdeauna mai scumpe decât cele cu escale sau  low-cost (hmm, ce truism, nu?:)) Dacă vrei să ajungi în Sevilla, este ok să iei un zbor până în Malaga sau Madrid şi apoi o linie low-cost internă sau trenul. Dacă vrei să ajungi la Amsterdam, este mai ieftin să iei o cursă low-cost până în Dortmund şi apoi trenul. Dacă vrei să ajungi ieftin în Sicilia, ia low-cost-ul de Napoli şi apoi trenul/autobuzul. La fel am procedat şi pentru Tenerife – am căutat toate variantele posibile! Ţine cont şi de faptul că RyanAir zboară din Constanţa spre Pisa sau Milano şi că poţi găsi bilete mai ieftine spre aceste destinaţii – doar că va trebui să iei trenul până în Constanţa:) Variantele sunt fără număr!

Bineînţeles, aceste variante sunt pentru călătorii împătimiţi, pentru că de multe ori, o companie de linie, cu promoţii excelente, te salvează când mergi în vacanţă cu familia (cu bagaje sau copii mici). Iar acum, cu preţurile excelente practicate de TAP Portugal sau KLM (doar ca exemplu!), nu ai de ce să îţi mai faci grji.

Totul este o joacă plăcută, cel puţin pentru mine! Stau mereu cu harta în faţă şi îmi imaginez care ar putea fi cel mai ieftin şi mai scurt traseu. Ţine cont şi de aeroporturile secundare şi de liniile low-cost care ajung la destinaţie, aşa cum spuneam la punctul anterior. 
În altă ordine de idei, ar trebui să ştii foarte bine cât vrei TU să plăteşti pe un anumit zbor. Preţurile scad şi cresc în mod constant, iar dacă aştepţi prea mult s-ar putea să ai surprize… neplăcute. Cumpără atunci când preţul este apropiat de cât vrei tu să plăteşti. Şi să nu ai niciodată remuşcări… Sunt inutile!

Încearcă mai multe variante!

Există o mulţime de site-uri care îţi vor căuta bilete ieftine de avion. La unele plăteşti comisioane mari, la altele se afişează doar cursele de linie, iar altele îţi dau preţuri în funcţie de perioade stricte. Cel mai indicat este să cauţi peste tot şi să afli care este varianta potrivită pentru tine. Şi nu uita – de cele mai multe ori, preţurile sunt excelente direct pe site-ul companiilor aeriene!

Cele mai bune site-uri unde poţi căuta bilete ieftine de avion: kayak.com, airfarewatchdog.com, .bookingbuddy.com, orbitz.com, insidetrip.com, mobissimo.com, skyscanner.ro, vola.ro, paravion.ro, tripsta.ro, fly.ro.  

Alte detalii

Pentru a găsi cele mai ieftine bilete de avion ai putea să îţi faci un card de călătorii (cred că singurul existent la noi este cel de la BCR pentru WizzAir, care îţi ofera avantaje semnificative) şi, neapărat, înscrie-te la newsletter-ele companiilor aeriene. Astfel vei afla întotdeauna când sunt promoţii şi când scad preţurile semnificativ. Fă-ţi o adresă de e-mail special pentru aceste scrisori. 

Concluzii

se spune că cel mai bun preţ la biletele de avion este cu 6-8 săptămâni înainte de data călătoriei. Însă dacă găseşti bilete foarte ieftine cu mult timp înainte, cumpără-le! 
– companiile aeriene fac reduceri mari şi cu 21, 14, 7 şi 3 zile înainte de zbor! Eu îmi cumpăr aproape întotdeauna biletele de avion cu 21 de zile înainte, într-o marţi:)
– nu uita: cele mai ieftine bilete se găsesc marţi şi miercuri, dimineaţa devreme sau noaptea târziu.
– călătorii împătimiţi susţin că vei găsi bilete ieftine de marţi până vineri, la orele 10 a.m., 12:30 p.m. sau 8 p.m! Poţi încerca şi tu!
– unele companii fac diverse experimente vinerea, la prânz. Ele scad preţurile dramatic, pentru a vedea cum se comportă concurenţa. Nu strică să te afli prin zonă…
nu există reguli stricte în ceea ce priveşte găsirea celor mai ieftine bilete de avion. Trebuie să fii inventiv şi să cauţi prin mai multe surse.
Sper că v-am fost de ajutor şi aştept şi părerile voastre despre cele mai ieftine bilete de avion găsite vreodată! Mulţumesc!
Hai să găsim împreună cea mai bună soluție de zbor pentru tine! Serviciu personalizat, pe butonul de mai jos:

No Comments

  1. Super articol!

    Na, și noi călătorim ieftin, eu dacă nu găsesc preț bun la avion nu plec departe… asta e regula numărul 1 în funcție de care îmi fac vacanța. Dar e drept, sunt persoane care nu caută, ori nu au timp, ori nu știu, ori cred că dacă nu se ocupă cineva din domeniul ei vor fi înșelați… ori le este lene și atunci plătesc serviciile asta (da, cred că așa sunt cei mai mulți)…

  2. Multumesc mult, Bia:) Ma bucur ca ti-a placut!

  3. Super…fff interesant

  4. Interesant! Am plasat articolul in folderul de Travel. Astept urmatoarele articole pe aceasta tema.

  5. Multumesc mult, draga mea:)

  6. Ma bucur daca am fost de ajutor. Multumesc!

  7. Hmmm, bune ponturi, dar nu cred ca ai cum sa ajungi din Napoli in Sicilia cu trenul sau autobuzul din cauza marii :))

  8. Punem pariu? :)))) Mergi cu trenul si apoi cu bus-ul, care trece marea cu bacul. Fara probleme. Preturile sunt excelente.

  9. Fiecare avem modulnostru de a calatori si de a pregati o calatorie. Totusi, un sfat in plus sau o sugestie nu strica niciodata:) De tinut aproape acest articol, fiindca altfel "nu stii ce pierzi".

    P.S. Personajul amintit mai sus, nici simpatic si nici urmarit de mine, a impus totusi o sintagma foarte potrivita in anume imprejurari. Ca si cel cu "iarna nu-i ca vara".

  10. Nu prea am inteles… sunt cam ametita:)) Cine era personajul?

  11. Foarte interesante concluziile, demne de retinut, le-am notat!

  12. Ioana , ai putea sa ma ajuti cu o variana ieftina cluj-praga 19-25 iulie , tot caut si nu gasesc nimic ieftin…..sau nu prea ma pricep……

    multumesc anticipat

  13. Buna. Am cautat foarte, foarte multe variante. Din pacate, atat perioada din an, cat si din saptamana aleasa sunt incompatibile cu biletele de avion ieftine. Ca sa nu mai vorbim de destinatie…

    Daca autocarul sare din schema, am gasit ceva relativ ieftin astfel:

    RyanAir Targu Mures – Pisa – Nurnberg – cam la 80-90 euro/persoana. Si apoi mai sunt cam 300 km pana in Praga – presupun ca se pot face cu un tren sau autobuz, fara probleme.

    Imi pare rau ca nu pot sa ajut mai mult! Daca mai ai nevoie de ceva, scrie-mi pe [email protected]. Mult succes!

  14. Am gasit. Exista autibuze galbene, care fac 3.45 ore din Nurnberg in Praga. Costa 30 euro/persoana/drum. Deeeci, in total ati iesi cu 320 euro/2 persoane/ dus-intors.

  15. Multumesc pentru articol. Nu numai ca este interesant, dar am aflat mai multe lucruri noi de care, cu siguranta, voi avea nevoie.

    Calatorii placute!

  16. Foarte interesant articolul, am vazut ca ai cateva siteuri pe care le-ai lasat in post, in mare parte din ele am vazut ca au anumite comisioane(taxa de card,taxa de serviciu, etc.) care nu se vad pe prima pagina am cautat mai amanuntit si am gasit si siteuri care nu au asa ceva, dupa multe cautari si rezervari facute doar sa vad pretul final. Si de unul dintre ele chiar am fost multumit pentru ca am fost sunat si ajutat de unul din operatorii de acolo.

  17. ce parere aveti despre siteul http://www.momondo.ro/? am vazut ca au preturi ok la bilete insa nu am auzit de ei pana acum…

  18. Sunt foarte buni, recomand!

  19. Hei, Ioana! Interesant articolul tau. Doresc sa cumpar bilete de avion pt Roma, cea de-a doua jumatate a lunii mai. M-am interesat si orarele de zbor cel mai bune sunt cele de pe Wizzair. Stii cumva daca au o perioada anume cand realizeaza promotii? Multumesc.

  20. Buna, Mihaela. In a doua jumatate a lui mai, biletul pentru Roma – dus/intors, o persoana – este 448 de lei, fara bagaj. Nu stiu daca vei gasi mai ieftin de atat pe destinatia asta. Si nici nu stiu dinainte cu mult timp cand sunt promotiile. Oricum in luna ianuarie este ok sa cumperi biletele. Sau poti sa mai astepti, insa pe Roma nu garantez ca vor fi reduceri, este o destinatie foarte ceruta.

  21. Bună, Ioana! Eu caut bilete de avion București-Berlin și retur pentru jumătatea lunii februarie și pentru jumătatea lunii martie. Din ce am găsit până acum, biletele sunt în jur de 200 – 250 de euro pentru o persoană. Știi dacă există oferte mai bune decât atât? Mulțumesc frumos! Liliana,

  22. Buna, Liliana, incearca ACUM sa iei bilete de pe airberlin.com, gasesti Bucuresti-Berlin, dus-intors/ persoana = 100 euro!! Dar garbeste-te! Succes.

  23. Mulțumesc frumos, Ioana!
    Numai bine!

  24. As vrea sa caatoresc in Spania la finalul lui mai 2014 sau iunie in orice zi a lunii, care sunt posibilitatile sa gasesc ceva mai ieftin, dus -intors 🙂 Multumesc.Teodora

  25. Teodora, Spania este foooarte mare. Vezi ca WizzAir si BlueAir au cateva curse spre diverse orase din Spania.

  26. Off…Valencia mai exact doresc.., nu stiu cum de nu am precizat Multumesc pentru raspuns, deci urmaresc Blue AIr si WizzAir. .Teodora

  27. Salut! vroiam sa te intreb daca ai cateva ponturi de curse ieftine intre seattle,wa (SUA) si Romania (preferabil Timisoara) in luna aprilie, dus-intors cu diferenta intre zboruri de aproximativ o luna. Multumesc anticipat!

  28. Da, trebuie sa urmaresti Wizz Air, au promotii mai tot timpul. Acum am gasit pe Valencia (24 mai- 5 iunie) cu 588 de lei/ persoana/ dus-intors, ceea ce mi se pare destul de mult. Mai asteapta si cauta mereu!

  29. Buna! Sa te invat un truc:) Mergi pe momondo.ro si cauta acolo. Eu am facut o simulare pentru tine si am obtinut zbor Seattle – Timisoara, aprilie, 4200 lei/ dus-intors, cu Lufthansa. Ideea este ca site-ul momondo isi arata cele mai mic preturi pe o perioada mai mare de timp. Trucul este sa mergi direct pe site-ul companiei aeriene si sa cumperi, ca asa nu mai ai comisioane. Deci, vezi ca sunt preturi bune la Lufthansa, mergi pe lufthansa.com si cumperi biletele. Succes!

  30. Multumesc pentru sfat! Esti foarte draguta ca ti-ai rapit din timp pentru mine. O zi cat mai buna!

  31. Intotdeauna, cu mare drag:)

  32. Multumesc tare mult!
    Voi cauta mereu 🙂
    O zi buna! Teodora

  33. Salut! vroiam sa te intreb daca ai cateva ponturi de curse ieftine bucuresti -tenerife…preturile pe care le-am gasit sunt cu mult peste bugetul pe care il am …incerc sa caut in luna iulie…

  34. Buna! Luna iulie este foarte dificila. Deocamdata preturile sunt mari, adica nu am gasit nimic sub 280-300/persoana. Trebuie ori sa mai astepti si sa urmaresti promotiile pe companii ca WizzAir, RyanAir, Vueling, fie sa incerci sa iti iei un pachet printr-o agentie care are charter in acea perioada pe Tenerife.

    Iulie nu este tocmai cea mai buna alegere, imi pare rau.

  35. Dupa atatea cautari pe la toate agentiile…. se pare ca ai dreptate!! Oricum iti multumesc foarte mult, si prin toate tips-urile pe care le-ai dat pe acest forum SIGUR voi face mai multe calatorii gen city break…pt ca acum stiu cum functioneaza treaba cu avioanele… esti geniala
    multumesc mult

  36. Eu iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Ma bucur daca pot sa ajut, oricat de putin:) Ma gasesti mereu aici!

  37. Buna, indraznesc sa iti adresez si eu o rugaminte. Este prima data cand merg cu avionul si abia incep sa ma familiarizez… Bugetul este destul de limitat, de aceea as dori sa gasesc cea mai buna varianta pentru a pleca in Venezia pentru cateva zile in perioada 10.06 – 05.07. Eu am gasit ca variante miercuri11 iunie pana duminica dimineata, ori miercuri 2 iulie pana duminica dimineata cu wizz..Ma poti ajuta cu vreun sfat? Sa iau biletele de acum? multumesc mult, Cristina

  38. Buna, Cristina. Da, variantele tale sunt cele mai bune. Este f posibil ca wizz-ul sa mai faca ceva reduceri, insa nu semnificative. Insa este la fel de posibil ca preturile sa mai creasca pe parcurs, fiind o destinatie f solicitata. Poti sa iei biletele de acum sau pot sa mai astepti pana la 3 saptamani inainte de calatorie. Este o loterie, evident. Cum as proceda eu? Cred ca as mai astepta… nu pt ca pot prinde reduceri mari, ci pentru ca nu stii niciodata ce se intampla cu 4 luni inainte. Cum crezi tu, cum simti. Mergi pe instinct, asculta-l! Succes!

  39. Draga Ioana, eu iti multumesc pentru sfat si amabilitatea de a raspunde tuturor intrebarilor de aici. Am rezervat biletele astazi pentru ca mi s-a parut un pret bun. Sper sa nu se intample nimic care sa imi strice planurile pana atunci… Numai bine, Cristina

  40. Cristina, foarte bine ai facut! Totul va fi bine:) Eu iti multumesc ca ma citesti.

  41. Buna! Si eu sunt la primul zbor. Daca ma poti ajuta cu un sfat pentru Bucuresti-Oslo-Buc, la sfarsit de martie, gen city break, durata trei sau max patru nopti. Multumesc mult! Vali

  42. Buna, Vali. Pentru martie ai asa:

    – 22 martie 18:55 → 21:00 – 25 martie 21:30 → 01:30 Bucuresti – Oslo Sandefjord Torp – Bucuresti, WizzAir, un bilet dus/intors, o persoana = 198 lei, la care se mai adauga 113 lei – daca iti iei bagaj de cala.

    – 25 – 29 martie, 464 lei pret total, dus-intors, o persoana, cu doua bagaje de cala, care unul pe sens de zbor.

    Biletele le cumperi direct de aici: http://wizzair.com/ro-RO/Select cu un card bancar!

    Vacanta frumoasa:)

  43. Multumesc mult, Ioana! Acum ma voi ocupa de rezervare camera hotel, bineinteles conform sfaturilor tale. O saptamana frumoasa iti doresc!

  44. Buna seara, am si eu nevoie de un sfat vizavi de pretul unui bilet de avion dus/intors Bucuresti – Tenerife Sud in perioada 24 iunie/4 iulie, plus minus 2 zile. Credeti ca ma grabesc achizitionand in luna februarie bilete sau ar fi bine sa mai astept? Multumesc.

  45. Buna:) Exista mai multe variante. 1. alegi un pachet de vacanta printr-o agentie de turism si atunci ai charter direct Tenerife Sud inclus in pachet. 2. mergi pe organizare proprie si atunci poti lua varianta Easy Jet prin Londra Gatwick si apoi Norwegian Gatwick-Tenerife, pretul total fiind in jur de 500 euro/persoana/ dus-intors. Sau alte variante cu low-cost-uri: Wizz Air + Ryanair, prin Londra, Madrid, Barcelona, Pisa. Trebuie facute diverse simulari pe site-urile companiilor aeriene. Nu te grabesti, este o perioada buna acum, pana in Paste. Cu drag:)

  46. Buna! Vrei sa ma ajuti si pe mine sa gasesc un bilet de avion Bucuresti-Zaragoza pana in 200 euro 20.06.2014-02.08.2014. Multumesc anticipat!

  47. Buna. Pe WizzAir, am gasit: 10 iunie – 24 iulie, 800 lei, fara bagaj de cala inclus. Perioada care ai dat-o tu este mult, mult mai complicata. Incearca sa faci mai multe simulari pe site-ul http://wizzair.com/ro-RO/Search. Si plecarea/ intoarcerea in timpul weekendului va creste mult preturile!

  48. buna .. poti sa ma ajuti te rog.. vreau sa iau un bilet ptr lisabona , 13 mai , am gasit varianata cea mai ieftina pe airtickets.com 241 eur , dar in rest peste tot e 271 .. nu inteleg de ce..
    de unde e mai ok sa il cumpar ca sa fiu sigura?

  49. Buna:) Varianta de pe airtickets difera de celelalte pentru ca are un comision ascuns, care se va adauga pretului final, exact inainte de a-ti lua banii de pe card. Ghici cat e comisionul?:)) Ia-ti biletul direct de pe TAP Portugal: http://www.flytap.com/Romania/ro/Homepage Am vazut ca exista un bilet la 256 euro, fara costuri ascunse. Insa, trebuie sa te grabesti.

  50. Mersi mult pentru raspuns.. asa am sa fac

  51. O avere la casa omului, toate informatiile pe care le oferi cu generozitate, cautam si eu ceva in Toscana pt. septembrie si am aflat atatea …..
    sper sa gasesc ceva dar vreau sa iti multumesc pentru toate articolele si sa iti urez calatorii multe si frumoase toate!

  52. Buna, Ioana,

    Ma poti ajuta si pe mine, te rog, cu o varianta avantajoasa pentru Genoa sau Pisa, in perioada 7-9 iunie? Ceea ce am gasit, cautand cu skyscanner, este in jur de 900 lei (compania Flexflight…). Stiu, plecarea sambata nu e de recomandat, din pacate, asta e disponibilitatea de timp 🙁
    Multumesc anticipat,
    Madalina

  53. Buna, Madalina. Din pacate, astea sunt preturile. Cu WizzAir, perioada 7-10 iunie, ai un bilet dus-intors cu 798 lei, fara bagaj de cala. Mai ieftin de atat nu gasesti. Este super sezon si weekend. Daca pleci asa, ia-ti direct de pe http://wizzair.com/ro-RO/Select, ca sa nu mai platesti comision la agentii.

  54. Multumesc mult, ma bucur ca am ajutat putin:)

  55. Multumesc frumos de retur. Poate schimb totusi destinatia printrun alt oras din NV Italiei in functie de zborurile pe care le gasesc avantajoase pe Wizz 🙂

  56. m-ar interesa si pe mine bilete la wizz de la pisa la bucuresti la inceputul lui august,acum sunt scumpe,crezi ca s-ar mai putea ieftini

  57. August este o luna "scumpa" si turistica. S-ar putea sa mai scada preturile, sa aiba Wizz promotii. Eu nu m-as grabi sa cumpar de acum.

  58. buna. crezi ca as putea gasi un bilet valencia-buc, sau barcelona-buc mai ieftin de 100 euro pentru inceputul lunii august? mi-am luat bilet de plecare spre valencia pe 25 iul la wizz si vad ca de intoarcere sunt fff scumpe. sau ce alte companii aeriene mai fac curse valencia-buc? merci

  59. Buna. Multumesc pentru mesaj. Din pacate, nu este posibil. Sub 100 de euro nu este absolut nimic pentru august. Este perioada cea mai aglomerata. Am cautat toate variantele posibile, inclusiv cu escala. Imi pare rau.

  60. E SUPER ARTICOLUL…. DAR TREBUIE SA ZICI CA ACESTE INFORMATII SUNT RODUL UNEI DOCUMENTARI MAI MULT DECAT COMPLEXE….. SI ERA SA UIT… LA INCEPUTUL ARTICOLULUI TREBUIA SA PUI O BARIERA DE AVERTISMENT CU INSCRIPTIA "INTERZIS PROSTILOR" , FIINDCA PROSTII NU VOR PUTEA NICIODATA SA APRECIEZE O MUNCA INTELECTUALA IN CARE PIATA E FFF DINAMICA SI CONCURENTA INFLUENTEAZA SEMNIFICATIV PRETUL BILETELOR… ITI MULTUMESC DE ARTICOL

  61. Buna,
    Poti sa ma ajuti cu un pret bun Paris-Pointe a Pitre , plecare 12 dec , retur 20 dec ?

  62. Ceau Ioana,
    Eu sunt Bianca si stau in Tm si as dori sa vizitez Thailanda mai exact Bangkok si dupa Phulet. Imi poti scune care este cea mi buna varianta de avion si cand sa iau. Sau este mai bine sa cumpar de la o agentie de turism?
    Merci mult

  63. Buna, Bianca. Da, iti recomand sa iei un pachet complet de la o agentie de turism, mai ales daca este prima data cand iesi din Europa sau cand ajungi in Asia. Sunt multe pachete bune pe Bangkok & Phuket, deci nu ai de ce sa iti faci griji. Ai tot inclus in pachet: bilete de avion, cazare, tot. Mai bine asa! Iti recomand din suflet agentia Ovi Travel si site-ul lor Vivolis.ro. Da-le un telefon si te ajuta ei:)

  64. Ms mult Ioana. Multa bafta sa ai.

  65. Buna Ioana! Sunt Andra din Galati. Ai putea te rog sa ma ajuti cu cea mai buna varianta de avion din Bucuresti spre Bremen Germania, sau Hamburg? Preferabil Bremen, caci acolo vreau sa ajung, dar am vazut ca biletele spre Hamburg sunt mai ieftine :). Pe la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lui noiembrie.Multumesc frumos, o zi placuta!

  66. Buna, Andra. Turkish Airlines, Bucuresti-Istanbul-Bremen, in jur de 300 de euro/1 persoana/ dus-intors. Acelasi pret pe Hamburg.

  67. multumesc frumos!!! o zi placuta!

  68. Buna Ioana…ma poti ajuta cu o informatie te rog…daca achizitionez un bilet de pe site-urile mentionate de tine in articol taxa de aeroport este inclusa in pretul biletului? Multumesc frumos

  69. Buna, Oana. DA. Intotdeauna taxele de aeroport sunt incluse. La companiile low cost, nu sunt incluse bagajele mari de cala. Atat. Iar pe unele site-uri (revanzatoare de bilete, NU a companiilor aeriene) se poate adauga un comision la final.

  70. Buna! Am o nelamurire: cand spui ca cele mai ieftine bilete se gasesc marti si miercuri dimineata devreme saus eara tarziu, te referi la zilele/momentul in care faci achizitia sau la zilele pt care alegi cursele? Cursele cu plecare marti sau miercuri devreme , respective tarziu?
    Multumesc pt rabdare.

  71. Buna, zilele pt care alegi cursele. Cu placere:)

  72. Buna Ioana…Daca biletele de avion sunt achizitionate direct de pe site-ul companiei aeriene, taxele de aeroport sunt incluse?

  73. Multumesc frumos Ioana!

  74. Cu mare drag:) Oricand!

  75. Buna Ioana..As dori si eu sa merg in Londra(Heatrow)pe 20 septembrie si nu as vrea sa dau mai mult de 200 de euro dus-intors pe bilet.Mi-ai recomanda un site anume?

  76. Buna,
    Sunt foarte utile informatiile tale,'Pentru Lisabona in perioada 24.03.2015-31.03.2015 pot gasi ceva convenabil?Am dat o cautare si pe TAP am gasit ceva in jur de 245 eur.Pot sa caut si prin alti operatori?
    Multumesc

  77. Buna. TAP sunt singurii pe Lisabona cu preturi bune si directi. Este prea devreme sa iei bilete de acum pentru martie. De exemplu, TAP are o promotie azi (zilele astea) cu 200 de euro pe Lisabona. Dar mai putin de atat nu cred ca vei gasi. Totusi este in partea cealalta a continentului, un zbor de 4 ore jumate:)

  78. Imi pare rau, ce vrei tu este practic imposibil. Cu doar 20 de zile inainte, vrei sa pleci sambata, si sa ajungi si pe Heathrow si 200 de eur dus/intors. Nu gasesti nicaieri asa ceva. Cel mai bun pret pe care l-am gasit este astfel:

    Air Serbia, 23-28 septembrie, Buch – London, ore f bune de zbor, cu escala la Belgrad, pret: 205 euro/ persoana, cu taxe incluse.

  79. Ar fi super ok 205 euro..Nu este problema ca am escala dar este deja pe 23 septembrie..eu pe 20 trebuie sa fiu in Londra..Iti multumesc frumos pentru timpul acordat.

  80. Buna Ioana, sunt din Iasi si vrem 2 bilete pt. adulti 1 pt. copil de 3 ani si 1 pt. copil de 1 an pt. Nurimberg Germania pt. o data cat mai apropiata, pt. 3 – zile in cursul saptamanii . Noi suntem din Iasi.
    Multumim frumos

  81. As dori sa merg in Antalya, Turcia in iunie 2015, dus intors. Nu gasesc decit preturi f mari.

  82. Iti recomand sa mai astepti, este mult, mult prea devreme. Si mergi cu o agentie, este cel mai bine.

  83. Salut Ioana! Foarte fain si util articolul! Ai putea sa ma ajuti te rog sa gasesc un pret convenabil pentru Romania-Argentina, dus 11 Decembrie intors 22 Decembrie ( +/-2 zile). Multumesc frumosss!

  84. Buna Ioana, articolul tau este extrem de util, va ajuta multe persoane novice intr-ale zburatului, ca mine. Vreau sa te intreb daca ar fi o alegere buna sa achizitionez acum bilete pentru un city break de anul nou la Amsterdam… Crezi ca e perioada potrivita? Am gasit la KLM cu 187 e/ persoana. Crezi ca voi gasi si mai incolo, poate chiar la inceputul lunii decembrie? Iti multumesc tare mult daca iti faci timp sa-mi raspunzi, oricum iti multumesc pentru articol!

  85. Buna Ioana. Sunt din Suceava si doresc o calatorie cu familia 3 pers catre Pamplona pentru 2015 in iunie. Mentionez ca am copil mic si trebuie sa gasesesc si cele mai apropiate aeroporturi. Iti multumesc.

  86. Buna, pretul este super ok, cumpara acum biletele! Insa vezi dinainte preturile la hoteluri, sunt mari in alte perioade ale anului, dar atunci… Cu placere:) Este o perioada buna, va fi frig, dar merita fara indoiala! Eu as merge.

  87. Buna. Multumesc pentru mesaj. Da, pot sa te ajut! Uite aici mai multe detalii: https://www.ioanabudeanu.com/p/vacanta-ta-personalizata.html

  88. Salut! Multumesc pentru mesaj si ganduri bune. Pot sa te ajut si imi face mare placere sa fiu alaturi de tine. Uite detalii: https://www.ioanabudeanu.com/p/vacanta-ta-personalizata.html

  89. BunaDRAGA IOANA TE ROG DIN SUFLET AJUTAMA SI PE MINE SA GASESC UN BILET IEFTIN DIN BUCURESTI IN COLUMBIA BARRANQUILLA SI CALATORIA SA NU SE DESFASOARE VINEREA SAU SAMBATA IAR ESCALELE SA NU FIE IN ALTE STATE AFARA DE CELE EUROPENE CA NU AM VIZA DOAR PASAPORT VREAU SA PLEC ANU ASTA, DUPA LUNA FEBRUARIE SAU CHIAR DUPA 16 FEBRUARIE SA MA INTORC DUPA MAXIM 3 LUNI MERSI MULTTT

  90. Cea mai ieftina varianta ar fi Bucuresti-Paris-Bogota-BARRANQUILLA. Cu AirFrance si Avianca, undeva la 1000 euro, dus-intors. Exista si varianta cu KLM si Copa, prin Amsterdam si Panama City, cam la fel pretul. Incearca sa faci o simulare pe Momondo.ro, vezi ce rezultate obtii, si apoi mergi pe site-ul fiecarei companii aeriene si cumperi biletele direct de acolo.

  91. Buna Ioana. ma poti ajuta sa gasesc un pret acceptabil pe traseul bucuresti- berlin cu avionul? ( 2 persoane si un bebe de 1 an) in perioada 3 aprile maxim 20 aprile. Multumesc!

  92. Buna Ioana, ti-as fi recunoascatoare daca ai putea sa ma ajuti cu o varianta de zbor Sofia (BG) – Tenerife, la sfarsitul lui martie. Iti multumesc anticipat si apreciez enorm ajutorul tau. Numai bine~!

  93. Buna.

    Am gasit o varianta putin mai complicata, astfel:

    Plovdiv – London – Tenerife South (20 martie-1 aprilie) cu 2 nopti la Londra, total: 330 euro, cu RyanAir, ambele zboruri.

    Sofia – Madrid – Tenerife Nord (18-31 martie), total: 425 euro, cu Iberia, prin Momondo.ro.

    Mult succes si vacanta frumoasa.

  94. Buna Ioana, As vrea sa aflu parerea ta despre pretul unui bilet Bucuresti- Valencia pentru perioada 03.09 – 10.09.2015 am gasit la 140 euro. Ma asteptam totusi sa fie un pret mai bun, daca il cumparam de pe acum. Crezi ca ma poti ajuta cu o varianta mai ieftina?

    Multumesc mult si o saptamana frumoasa.

  95. Buna, Andreea. Eu zic ca este un pret foarte, foarte bun. Mai ieftin nu cred ca se poate. In primul rand, pt mine este un pic prea devreme, adica nu as lua niciodata cu atata timp inainte. In al doilea rand, mai tarziu s-ar putea sa nu mai gasesti la un astfel de pret, decat daca urmaresti zi de zi toate ofertele companiilor aeriene. Si nici asa.

    Sper ca te-am ajutat. O saptamana frumoasa si tie:)

  96. buna ioana. ma poti ajuta cu un bilet bucuresti- santorini, in perioada 29 mai-4 iunie, caut de o saptamana si nu gasesc nimic sub 250 euro cu bagaj de cala inclus, compania Aegean….oare sa mai astept?

  97. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati vreau sa plec din napoli la bucarest as vrea un bilet mai ieftin pt data 06.02.2015 cu avionul

  98. WizzAir, in jur de 50 de euro, cu tot cu bagaj de cala. Rezervari aici: https://wizzair.com/ro-RO/Search

  99. Buna. Uite ce am gasit eu:

    La Aegean direct pe site, un bilet dus-intors, Buc-Santorini, 27 mai-3 iunie, costa 160 euro.

    Mda, la datele pe care le-ai spus tu, preturile sar de 250, mai ales la agentii.

    Nu stiu daca asteptarea are vreun rezultat aici, pt ca se apropie sezonul si multi cumpara. Eu l-as lua acum!

  100. Buna.
    Caut si eu un bilet Bucuresti-Managua,pe data de 2 sau 3 februarie si intoarcere pe 18.
    Merci.

  101. Buna, Ioana! Eu sunt fascinata de incantarea cu care oferi tu o mana de ajutor si multe sfaturi utile si sper sa fii rasplatita pe masura, cu vacante frumoase.
    Noi (2 adulti si 1 copil de 3 ani) vrem in Grecia (Ciclade: Milos, Sifnos sau Naxos) in a doua jumatate a lui iunie. Am gasit la Aegean pe site bilete cam la 127 fara bagaje (440 toti 3 cu 2 bagaje) si la Tarom ceva mai scumpe (cu bagaje). Orele nu sunt minunate, dar astea nu se mai schimba. Crezi ca are rost sa mai asteptam? Stii sa fie reduceri vreodata spre Atena? Sau vreun truc, ceva? Poate un zbor ieftin spre Mykonos/Santorini? M-am uitat pe momondo si pe airtickets, pretul e putin mai mic decat direct la agentie, dar ma astept la costuri ascunse (nu am mers cu tranzactia pana spre final). Ai vreun sfat pentru noi? Comisionul pe momondo & co. o fi diferit in functie de tipul cardului cu care platesti? Multumesc si iarta-mi tirul de intrebari

  102. Buna, multumesc pt cuvintele frumoase.

    Eu zic sa nu mai astepti, nu se mai schimba mare lucru. Adica se poate schimba: vor creste preturile:))

    Da, pe momondo, airtickets, agentii si alte site-uri de bilete – intotdeauna vor exista comisioane, mai mici sau mai mari. Pe momondo te trimit pe alt site-uri si abia la final te trezesti ca ai de platit mai mult decat te asteptai. Insa pe aceste site-uri poti cauta foarte bine biletele potrivite in perioada pe care o vrei.

    Apoi, cand vezi cat costa si cu ce companie poti zbura, mergi frumos pe site-ul companiei aeriene si cumperi de acolo direct. Fara comision, fara costuri ascunse.

    Da, poate fi diferit in functie de carduri, in general sunt mai mari pt cardurile de credit. Dar sunt destul de mari si… doar pt ca platesti cu cardul:))) De asta zic – direct pe site-ul companiei aeriene!

    Succes!

  103. Buna Ioana,
    Este exccelent ce faci tu, multumim pentru sfaturile si ajutorul tau.
    Te-as ruga, daca poti sa ma ajuti cu niste bilete pentru Bucuresti-Amsterdam retur
    Miercuri 12-08 retur Luni 17-08. Cele mai ieftine le-am gasit la Tarom 613 lei de persoana. (2450 lei 4 pers). Multumesc.

  104. Buna, Cristi. Da, ce ai gasit tu – este cel mai bun pret de pe piata in acest moment. Nu cred ca vei gasi mai ieftin de atat. Este foarte posibil ca cei de la KLM/ Tarom sa mai aiba promotii, insa mai putin de atat… nu.

    Vacanta frumoasa.

  105. Buna Ioana,

    Foarte bun articolul tau. Vreau sa achizitionez 2 bilete Bucuresti – Roma pentru perioada 4-18.04.2015. Acum, cele mai ieftine sunt aprox 550 ron de persoana fara bagaj. Te rog sa imi spui care e parerea ta cu privire la evolutia preturilor avand in vedere ca in acea perioada este si Pastele Catolic si cel Ortodox. Sa mai astept sau sa achizitionez acum biletele?

    Multumesc,
    Alexandra

  106. Alexanda, eu zic sa le iei acum. Mai ales ca e Roma si ca e Pastele. Vacanta frumoasa!

  107. Bună Ioana, felicitări pentru articol!
    ma bucur mult sa vad ca mai exista oameni atat de draguți ca tine si care îsi oferă ajutorul fara a aștepta nimic în schimb. Felicitări!
    Aș vrea sa te rog , daca poți sa ma ajuți si pe mine cu un bilet dus-intors la Barcelona, pe la mijlocul lui martie 12-13 martie plecare și as vrea sa prind si weekend-ul urmator. Nu am date fixe, dar vreau două we. Eu am cautat ceva , toate biletele sunt in jur de 150 euro…

  108. Buna, Camy. Multumesc frumos!

    M-am uitat putin pe bilete. Nu exista nimic sub 150 de euro, de fapt ma mir ca ai gasit cu atat de putin. Este totusi Barcelona…

    Mai ieftin decat la WizzAir eu nu am gasit. Adica 170 de euro cu toate taxele incluse. La fel este si la BlueAir.

    Eu zic sa cumperi acum, vor sari preturile de la o zi la alta. Succes si vacanta frumoasa!

  109. BUNĂ,am si eu o iîntrebare zbor ptr prima dată cu avionul,trebuie sa ajung la ATENA,ptr operaţie si trebuie sa fiu acolo ora7.30 dimineaţa,eu sunt din craiova.Cum aflu orele la care pleacă avionul din România- Grecia si cate ore face.

  110. Pe site-ul companiei aeriene de unde se cumpara biletele. De exemplu, la Tarom, orele de zbor sunt 16.30-18.10, deci trebuie plecat cu o zi inainte. Pana in Atena se face 1 ora si jumatate.

  111. Buna Ioana! Nu imi vine sa cred cat esti de altruista si cat de multi oameni au beneficiat de ajutorul tau, neconditionat. Am nevoie si eu de parerea ta.
    Noi (2 ad si 1 copil) dorim sa mergem la Paris-CDG in perioada 20-24.09.15. Am ratat promotia de la Tarom de 300 euro pt toti 3 si acum preturile sar de 600 euro pe direct.
    Din experienta ta personala crezi ca vor mai fi oferte pana in sept sau ar fi indicat sa rezervam acum? Si care crezi ca ar fi un pret rezonabil, avand in vedere orasul si perioada?
    Multumesc si sa ai parte de calatorii minunate!!!

  112. Buna, Andreea,

    multumesc pentru cuvintele frumoase:)

    Eu zic ca este mult prea devreme. Sigur vor mai fi promotii. Trebuie sa vina promotia de la AirFrance, vine martisorul, sigur mai apare ceva.

    Bineinteles, mai exista si varianta sa zburati cu Wizz (este 400 de euro acum pt toti 3) si sa luati un autobuz dintr-un aeroport in altul, daca vrei sa ajungi neaparat pe CDG.

    Vor mai fi promotii! In fiecare luna sunt. Trebuie sa fii atenta si sa le urmaresti. Eventual inscrie-te la newslettere si ia-ti cardurile lor de fidelitate (ma refer la rarom/ air france adica SkyBlue). http://www.flyingblue.com/index.html

  113. Buna Ioana, multumesc in numele tuturor celor care beneficiaza de informatiile tale pretioase! Vin si eu cu o intrebare… Intentionez sa vizitez regiunea Andaluziei (mai exact m-am gandit la Sevilia, Malaga) in perioada 1-8 mai '15. Stiu ca e o nebunie cu plecatul pe 1 si mai ales in weekend dar alta posibilitate de zile libere nu avem… M-am gandit la toate combinatiile de variante cu avioane si trenuri.. (cu Madrid mai exact), mai toate ma duc aproape de 300E/pers. Ce parere ai? Acesta este pretul biletelor in mod obisnuit? Sa mai astept?

    Toate cele bune,
    Ana

  114. Buna, Ana,

    multumesc!

    Pai esti sigura ca te-ai gandit la toate combinatiile? :)) Glumesc, evident.

    WizzAir zboara la Malaga, de pe 2 pe 9 mai. Exact 200 de euro, cu bagaj de cala si taxe incluse, de persoana.

    WizzAir zboara si la Valencia, 30 aprilie-7 mai, tot 200 euro, tot taxe incluse.

    TAP Portugal zboara pe Faro, cu 190 de euro dus/intors de persoana, si de acolo ai Eva Bus, care face 4 ore Faro-Sevilla si costa 30 de euro, dus-intors.

    Eu daca as fi in locul tau as lua biletele la Wizz acum. Spania sub 200 de euro nu mai gasesti!

    Succes si vacanta frumoasa!

  115. Azi am luat biletele, pretul pe airtickets ajunsese la 687 lei, de persoana, cand am facut plata au mai bagat un comision de vre-o 200 lei pt 6 bilete si am platit 720 lei. Tot e bine, un prieten a fost luna trecuta in Amsterdam si a platit 224 Euro (995 lei)

  116. Buna Ioana…o treaba super cu aceste sfaturi…acum ca te am laudat poti sa ma ajuti si pe mine putin?:D
    Vrem sa zburam din Madrid spre Romania (Cluj sau Bucuresti) la sfarsitul lunii iulie (26-29 mai exact) si tot ce gasesc ajunge la 190-200 € de persoana…mie mi se pare destul de mult…tu ce spui in ce perioada pot cauta poate gasesc mai ieftin?!
    P.S: daca as lua dus intors ar fi mai convenabil?
    Multumesc anticipat

  117. Buna, Roxana,

    eu am gasit 160 euro/ 26 iulie/ Wizzair, 170 euro/ 24 iulie/ Tarom si…. 133 euro/26 iulie/ Ryanair. Mai bine decat ultima varianta nu cred ca se poate! Ia biletele acum.

    http://www.ryanair.com/en

    Succes!

  118. Multumesc mult Ioana, insa urmand sfaturile din articolul tau am gasit un zbor cu escala de o ora in italia si e doar 179 € dus intors…mult mai convenabil 😀 deci iti multumesc enorm…doar ca acum am alta problema: nu inteleg ce e cu bagajele, cand dau sa fac rezervarea nu mi spune nimic de bagaje. Am intrat pe site ul lor si scrie ca bagajul de mana e inclus si inca cv de u bagaj de cala de 23kg…insa nu mi e clar…poate tu ai calatorit vreodata cu compania Alitalia si stii ceva despre asta?!
    Pupici si mii de multumiri

  119. Alitalia este companie de linie, ai bagajul de cala inclus. Eu nu as zbura cu ei, dar nah… astea sunt judecati inutile:)) Mi se pare aiurea sa faci escala de la Madrid, cand Ryanair-ul este atat de ieftin si de bun, plus Tarom la acelasi pret. Eu nu inteleg, dar asta este problema mea 😛

  120. Pai Ryanair si Tarom au preturile respective doar pt dus…in schimb cu Alitalia am dus intors la 179 …nu ca nu mi as dori un zbor direct, dar dc sa platesc dublu cand am si o varianta mai ieftina?!
    Multumesc oricum pt tot

  121. Buna Ioana. Este foarte interesant articolul tau. Nu stiu daca ma poti ajuta si pe mine.
    Caut de cateva saptamani bilete pe Wizz pentru 2 adulti si un bebe, pentru 13- 19 aprilie, pe ruta Cluj- Madrid, dus intors si nu ma incanta preturile (399 ron/ 399 ron). Acum tot astept sa mai scada, dar ma tem sa nu mai creasca. Oare ce sa fac? Precizez ca tot cu Wizz am mai zburat si inainte.
    Multumesc anticipat

  122. Buna, Ionela. Din pacate, nu cred ca mai scad. Este din scurt. Eu zic sa le iei asa, sa nu creasca. Si pe RyanAir sunt tot cam 90 de eur de persoana. Cred ca este cel mai bun pret pt Madrid.

  123. Mersi, Ioana. Azi o sa le iau.

  124. Buna Ioana. In luna Mai(orice perioada de 4-5 zile) trebuie sa merg in Franta, regiunea Montlucon mai exact. Singurele variante pe care le-am gasit pt bugetul de transport(200Euro) sunt: avion pana in Paris (Beauvais) sau Geneva, apoi tren pana la destinatie.

    E prima oara cand plec din tara, asa ca experienta mea e aproape zero. De exemplu: nu stiu ce trenuri mai ieftine sunt, cum ar fi mai bine?
    Daca ma poti ajuta cu un sfat, ti-as fi foarte recunoscator.

    Mercy

  125. Buna, Sergiu. De jumatate de ora tot incerc variante. Ce iti recomand. Ia-ti acum bilete de avion pentru Paris Beauvais de pe WizzAir, preturile sunt excelente, uimitoare, de fapt. Vor creste cu siguranta, se pot schimba de la o ora la alta. In perioada 13-18 mai un bilet este undeva la 100 de euro, dus-intors, fara bagaj de cala. Mai bine de atat nu se poate, crede-ma!

    Avionul ajunge dimineata devreme, la 8 si ceva. Din aeroport pana in gara sunt 6 km. Un taxi te va costa f putin, maxim 15 euro.

    Din Gara Beauvais iei un tren (la ora 8.44) spre Montluçon. Asta este site-ul companiei franceze: http://www.sncf.com/en/passengers Nu lua biletele online, le iei direct din gara. Din pacate nu exista tren direct si face destul de mult. Insa costa in jur de 56 de euro, dus-intors, pt 1 persoana. Si din cate vad este Intercity.

    Ce iti recomand: ia-ti o zi in plus, din pacate va trebui sa pleci seara Montluçon si sa stai in Beauvais, pt ca avionul de intoarcere este la prima ora dimineata.

    In acest moment, eu nu vad alta solutie mai ieftina. Stiu ca pare complicat, dar te descurci. Si eu am fost in situatia asta, prin Italia, si a fost totul bine. Agitat, dar bine:)

    Mult succes! Si nu uita: ia biletele acum!

  126. Mercy mult de tot. Iti voi respecta sfatul intocmai. Felicitari pt efortul tau

  127. Buna sera!
    Numele meu este Daniel. Încep prin a va felicita pentru răbdarea și amabilitatea de care dați dovada!
    Eu caut un zbor cu fiica mea din Alicante catre Bucuresti la jumătatea lunii IULIE si am găsit cu Wizz la pretul total de 380 euro, amândoi. Considerati ca ar fi bine sa mai astept si sa mai caut pana la inceputul lunii mai??
    Va multumesc!

  128. Buna, Daniel. M-am uitat si eu, asa este. Doar in august sunt preturi putin, putin mai mici. Nu se vor mai ieftini. Da, poate sa apara o promotie wizz si sa gasesti cu 20% mai ieftin. Insa la fel de bine, pot sa creasca preturile inainte si sa nu fie de fapt nicio bucurie. Eu zic sa le iei asa.

    Sau, iei un autobuz Alsa din Alicante in Valencia, pe 16 iulie, va costa cam 40 de euro pe amandoi. Si din Valencia, doar pe 16 iulie, ai Wizz spre Bucuresti cu 260 euro pt amandoi. In total ar fi cam 300. Daca iti place ideea, ia biletele ACUM! Nu mai prinzi de pe Valencia asa un pret.

    Succes!

  129. Va multumesc frumos pentru promptitudine! Din pacate nu pot calatori la Valencia. Voi astepta un pic vazand zborurile de doua ori pe saptamamana poate prind acel 20% de pe Alicante . Daca nu, maxim in prima sapt din Mai le iau asa cu 380. Credeti ca un un plan bun? Exista posibilitatea sa creasca inainte de inceputul lunii mai?
    Va multumesc frumos!

  130. Buna Ioana,
    Foarte util site-ul, felicitări 😉
    Poate găsesc si eu un ajutor: trebuie sa ajungem in Alghero, Sardinia, pe 23 August, cu întoarcere pe 2 Septembrie. Suntem 2 adulti, si 2 copii sub 12 ani (nu infanti). Am căutat destul de mult bilete de avion, dar deocamdată toate mi se par scumpe (undeva in jurul a 4000 de lei…) Când e bine sa fac rezervările? Ce variante propui, ca sa ieșim cel mai bine la costuri?
    Multumesc,
    Zoli

  131. Buna, Zoli.

    Am vazut si eu pe Wizz ca sunt in jur de 4000 de lei. Asteapta pana imediat dupa Paste. Nu mai mult. Mai ieftin de atat nu cred ca vei gasi, decat in cazul unei promotii. Sunteti totusi 4 persoane, deci 8 bilete de avion. Ceea ce inseamna 500 lei de bilet.

    Ai putea sa incerci si pana in Napoli sau Roma si apoi cu vasul, insa nu iesi mai ieftin. Plus ca e dificil cu cei mici.

    Succes si vacanta frumoasa!

  132. Multumesc Ioana pentru răspuns. In momentul de fata, Alitalia are cele mai bune prețuri, sub jumătate din cât are Wizz, dar cu escala la Roma. Poate fi si asta o varianta? O escala de puțin peste 1 ora ne poate complica? E de ajuns ca sa schimbam? Din experiența ta, cum evoluează prețurile la Alitalia?

  133. Eh, nu ma uit la Alitalia ca nu zbor cu ei. Am niste judecati aiurea si nu ma intereseaza aceasta companie:)) Dar daca ai gasit preturi bune, este ok. Da, o escala de o ora, in Roma, poate fi dificila. Practic nu stii unde ai urmatorul zbor, trebuie sa fugi prin aeroport etc. Plus, daca are prima cursa intarziere, adio zborul 2. Nu stiu de preturi, dar la o companie de linie nu ar trebui sa existe fluctuatii mari.

  134. O întrebare despre escale: dacă tot Alitalia ma va duce mai departe din Roma către Alghero, au iei grija ca bagajele sa ajungă dintre-un avion in celălalt?
    Respectiv, din câte știu, dacă pierd avionul Nr. 2 din vina lor (m-a gândesc la o eventuala intârziere a primului avion…), răspunderea este al lor, si au datoria de a găsi mijloacele necesare ca sa ajung la destinație. Poți sa-mi confirmi asta?
    Dacă e așa, fără griji asupra bagajelor, respectiv fără riscuri majore de a nu ajunge la destinație, ma bate gândul sa fac rezervarea la ei…

  135. La prima intrebare: DA! La "vina lor" este fff greu de demonstrat. Daca sunt conditii meteo sau vreo greva ceva (ca la italieni:)), NU este vina lor 😀 Nu au nicio obligatie si nicio datorie. Citeste atent conditiile de pe Alitalia, desi la toate companiile se intampla la fel.

  136. Buna Ioana…Acum am descoperit acest site…este Super!!!Mai ales pentru o nestiutoare ca mine 😀 !Zbor pentru prima data,ma poti ajuta si pe mine sa gasesc un bilet de avion dus intos o singura persoana pana in Thira,Grecia,Santorini in perioada 6-14 iulie…! Multumesc, Georgiana

  137. Buna, Georgiana. Pentru Santorini nu ai zbor direct (decat eventual un charter printr-o agentie de turism). Insa poti cumpara biletele direct de pe site-ul: aegeanair.com. Faci o escala scurta la Atena, iar preturile sunt foarte bune, tinand cont ca este super sezon. In perioada 7-14 iulie (pret mai bun decat pe 6 iulie) ai bilet dus-intors, cu toate taxele incluse, la 234 euro.

    Vacanta frumoasa!

  138. Multumesc frumos ca mi-ai raspuns!Esti o draguta!! Noroc ca am unde sta acolo :D…Am cautat si pe unul din site-urile pe care le-ai citat mai sus…si am gasit ceva la 170 euro,dar nu stiu daca sunt toate taxele incluse…sau daca oferta chiar e adevarata… https://secure.rumbo.com/booking/flight/019643C762E1D24425A56F1BF7C36E3FC0B65F3A2DEF0A27A8C770BFA3EBB13D este dupa site-ul bookingbuddy.com .Multumesc inca o data!!

  139. Buna.

    1. In primul rand, pretul este de 161 de LIRE, deci peste 220 de euro!

    2. Orice site intermediar – care NU este site-ul direct al companiei aeriene – are comisioane, care se vor adauga la pretul final. Uneori transparent, alteori nu.

    3. Nu am cumparat niciodata de pe bookingbuddy. Nici nu stiu mare lucru despre ei.

    4. Ai vazut programul la zboruri? Ca trebuie sa te uiti si la asta: pleci la 10 din Bucuresti si ajungi in Santorini dupa aproape 24 de ore, asta inseamna ca stai toata ziua si toata noaptea in Atena! Nu este tocmai simplu, chiar daca pare asa… o aventura.

    5. PLUS, toate preturile si ofertele alea de pe site-ul de l-ai gasit tu sunt TOT de la Aegean Airlines! Nu inteleg de ce sa iei din alta parte si nu direct de la compania aeriana, care este sigura. Plus, nu sunt preturi mai bune. Poate salvezi 10-20 de euro, dar sigur ziua si noaptea in Atena te vor costa muuuult mai mult.

    Cu drag.

  140. Buna ioana,am gasit un bilet Bucuresti-Barcelona-Bucuresti pt 22-27 aprilie La un pret de 448 lei,iar acum 24 de ore era 358.Crezi ca mai e o sansa sa scadă?Mersi!!!

  141. NU, nu. Cumpara-l acum. Mai cresc preturile.

  142. Sfaturile sunt excelente!!!
    Te rog sa-mi spui in ce perioada gasesc cele mai ieftine bilete catre Londra…tur-retur
    Multumesc anticipat!

  143. Bună Ioana, vreau să plec din București în Elveția, Zurich în perioada 27-30 Mai. Unde pot găsi bilete de avion mai ieftin?

  144. Buna Ioana, pentru un zbor pentru Valencia cu perioada fixa 9-13.06, ma poti sfatui, te rog, daca se merita sa mai astept si daca da, cam cand ar fi recomandat sa le achizitionam? Chiar nu stiu ce sa fac, nu am mai luat niciodata biletele pe ultima suta de metri, dar m-a inspirat articolul tau si am zis sa incerc… doar ca acum, vazand ca pretul a tot stagnat, ba chiar cred ca a urcat putin de curand si mai ales pentru ca se apropie perioada de vacanta, fiind vorba si de date fixe, sunt putin panicata 🙂 Multumesc mult, Dalia

  145. Buna, Dalia. Este din scurt, ia biletele de pe WizzAir acum, nu mai astepta. Scuze ca raspund greu, sunt in Delta si nu prea am net. Ia-le acum, nu mai amana:) Vacanta frumoasa.

  146. Buna ioana, urmaresc de ceva timp bilete de avion pentru bucuresti-dubai, dus intors pentru perioada 27 octombrie-3 noiembrie si gasesc niste preturi imense, in jurul a 250 de euro! m ai putea sfatui cand anume sa le cumpar, eu ma gandeam la luna august dar mi e teama ca sa nu cumva sa le gasesc atunci mai scumpe decat acum.. multumesc anticipat!

  147. Buna, Roxana. Da, am vazut si eu. Pe FlyDubai sunt peste 350, pe Tarom 270, pe Wizz pana la cer. Singurul lucru pe care il poti face este sa astepti promotie de la Tarom. Aboneaza-te peste tot la ei, pe FB, la Newsletter, la orice, ca sa fii la curent. Mai fac ei promotii cu 99 euro dus-intors pe anumite destinatii… La fel si Wizz Air. Tocmai au avut zilele trecut o promotie cu doua bilete la pret de unul. Mai fac astfel de chestii. Trebuie sa-i urmaresti. Altfel nu stiu cum. Mie personal, pretul de pe Tarom mi se pare super ok. Adica zbori 4 ore si ceva, ai mancare, bagaj inclus, tot confortul si piloti excelenti. Nu mi se pare mult deloc:) Urmareste promotiile, mai ai timp, la companiile de linie ca Taromul nu se schimba foarte mult preturile. Mult succes!

  148. mie mi se pare extrem de mult in conditiile in care prin feburarie erau in jur de 800 de lei biletele, dar nu eram siguri cu cazarea. am stat la panda de ziua wizz air dar era 20 de mil dus intors fara taxe:). multumesc frumos pentru info! o zi buna

  149. Dak cumpăr duminica biletu de avion tot duminica pot pleca in românia

  150. Buna ziua! Stiti unde se gasesc biletele de avion mai ieftin de 400 euro la Skiathos, Skiros, Santorini, Chios, Mykonos (insulele grecesti)? Va rog mult de tot, pe intervalul 27 iunie-4 iulie. Se poate lua feribot de la Salonik la oricare dintre aceste insule?

  151. Scuze, am fost plecata. Nu stiu. Cauta pe google, exact asa as face si eu. Informatii ai in articol.

  152. Buna! As vrea sa plec spre Londra in perioada 16-29 august , un sejur de vreo 5-7 zile impreuna cu sora mea. Cand ar fi cel mai ok sa cumpar biletele? Momentan cu wizz,cu bagaj de cala doar la intoarcere,ca deh.., ne costa vreo 420 de euro impreuna,ceea ce mi se pare destul de mult,deoarece am mai prins oferte catre UK,fie manchester,fie liverpool,fie londra cu 100-150 euro de caciula dus intors.

  153. Buna, Bianca. Daca schimbi foarte putin datele (13-27 august), gasesti pe Ryanair cu 150 de euro/persoana/ dus-intors. Ia-le acum! https://www.bookryanair.com/SkySales/Booking.aspx?culture=en-IE&lc=en-RO#Select

    Vacanta frumoasa!

  154. Unele companii cind implinesc 30 de ani de la infiintare au reduceri foarte mari ,biletele incep de la 20 de euro ,asa ca prindeti momentul cind o companie isi serbiaza ziua de nastere =D

  155. Buna Ioana, in primul rand multumesc pentru sfaturi. Sunt la primul zbor si trebuie sa recunosc ca sunt putin in aer cu achizitionarea biletelor, iar site-urile date de tine imi sunt foarte utile. Vreau sa merg in Valencia si am nevoie de doua bilete dus intors de la inceputul lui septembrie, in functie de cum gasesc pana in data de 12 septembrie. Problema e ca oriunde am cautat eu nu am gasit decat la 250 de euro de persoana pentru un bilet dus-intors. Ma poti ajuta te rog? Multumesc inca odata!

  156. Buna, Cristina. Da, stiu ce spui. Valencia este o destinatie foarte ceruta, mai ales in septembrie, cand vremea este perfecta.

    Cele mai ieftine bilete le-am gasit pe Blue Air, in jur de 1700 de lei, 2 persoane, dus-intors, la care se mai adauga niste taxe cred. Pe Wizz este asa cum ai spus tu, cam 2000 si ceva de lei.

    Am cautat si cu escala, dar spre alt oras si sa mergi de acolo cu trenul. Nu se poate mai ieftin de atat, eu zic sa cumperi biletele la Blue Air acum.

    Vacanta frumoasa!

  157. Buna ziua, sunt Mariana, indraznesc si eu sa va cer ajutorul, caut de ceva timp preturi acceptabile si poate m puteti ajuta cu eva preturi pentru zbor direct Bucuresti-Berlin, adult si un copil de 3 ani, din luna septembrie oricand, inclusiv la anul, fara octombrie 2015, pentru 7 zile dus-intors. E vb.de probleme medicale , multi mi-au zis ca sunt atatea oferte…Am gasit pe unele site-uri pret totat in jur de 1000 lei, oare mai ieftine sunt? Va multumesc.

  158. Buna, Mariana. Daca ai gasit undeva cu 1000 de lei, ia biletele imediat. Este un pret foarte bun. Eu am gasit pentru noiembrie, in extra sezon, pe AirBerlin.com, cu 1220. Nu vad cum poti gasi mai ieftin de atat, decat poate in cazul unei promotii si cu schimb de zboruri, ceea ce este f incert. Succes si sanatate!

  159. Buna Ioana , imi place foarte mult blogul tau si mai ales dorinta de a ajuta oamenii . Imi permit sa-ti fac cateva recomandari :

    1. Pe cei din vestul tarii poti sa-i directionezi spre aeroportul din Budapesta de unde opereaza cca. 19 companii low – cost . Deci , posibilitati nelimitate …Exista curse de tren si autocare pana in aeroport de la Cluj , Timisoara , Arad , etc.
    2. Pentru bilete de avion transatlantice poti folosi https://flightfox.com/
    3. Pentru calatorii cu trenul vezi http://www.seat61.com/Romania.htm

    Adrian B.

  160. Buna Ioana,
    Crezi ca ma poti ajuta in a hotari ce sa fac in privinta unor bilete de avion Bucuresti-Praga cu data fixa, respectiv 28noiembrie-1decembrie? Am vazut ca, din pacate, Taromul iese din discutie pentru ca nu are plecare sambata pe 28.11, iar noi nu putem jongla deloc cu datele. Cea mai buna varianta gasita pana in prezent e pe Air Berlin, cu escala in jur de o ora, deci acceptabil ca durata, care costa in jur de 400 euro/cuplu. Nu e insa cam mult? M-ar ajuta sfatul tau. In plus, nu stiu cam cand ar fi indicat sa achizitionez biletele sau daca as avea si alte variante de zbor pe care poate nu le-am luat in calcul. Astept cu interes raspunsul tau si iti multumesc anticipat. Maria S.

  161. Buna, Maria.

    Am gasit cu Air Serbia, date fixe, escala la Belgrad (1.20 ore la dus, 2 ore la intors), 357 euro. Este fff bine, zic eu. Este singura varianta practic. Orice low-cost-uri ai cupla sau avion cu tren, nu iesi mai ieftin de atat. Zic sa iei biletele acum. Vacanta frumoasa!

  162. Buna,

    Crezi ca pentru tenerife in decembrie,ar fi ok sa cumpar de acum sau sa mai astept?Ma gandeam undeva la 300eur biletele de avion dus intors,in perioada 11-23decembrie (+/- 1/2zile,data de 20 sa o prind acolo.Merci mult,Cristina.

  163. Buna, Cristina. Daca te grabesti putin, adica azi sa cumperi biletele, ai sansa sa gasesti sub 300 de euro (nu mult sub, dar oricum:). Incearca doua combinatii de RyanAir: Bucharest – London si London – Tenerife Sth. Am vazut eu acum, biletele sunt undeva pe la 280 de euro.

    Poti sa incerci si alte variante: wizz cu ryan prin barcelona. sau ryan cu ryan prin italia/ spania.

    Oricum, ia biletele acum!

    Vacanta frumoasa.

  164. Buna, crezi ca as putea gasi bilete de avion sub 300 euro/cuplu pentru a vedea targul de iarna din Praga in weekendul de 1 decembrie? Sa mai astept, in conditiile in care acum biletele la Tarom sunt spre 400? Merci frumos, Dalia

  165. Buna, Dalia,

    deci, iata ce am gasit:

    – daca faci un efort si nu tii neaparat la weekend, pe Tarom sunt bilete (1-3 decembrie) la 220 de euro! Insa trebuie sa le iei ACUM.

    – poti sa incerci o varianta cu RyanAir, insa cu escala la Brussels. Costa undeva la 120 de euro/ cuplu, dus-intors. Pt mine asta este o varianta buna, insa sa fii atenta la orele dintre avioane!

    Nu mai astepta. Ia biletele acum, indiferent de varianta. Este cea mai buna perioada.

  166. Ohhh nici nu stii cat ma bucur ca am gasit acest site 🙂 Multumesc in primul rand pentru ca daruiesti si celorlalti 🙂

    Ma poti ajuta te rog cu un deal bun 🙂 pentru Timisoara – Paris ( aeroport aproape ca sa zic asa de oras; nu stiu care e) o persoana pentru 6 – 9 noiembrie 2015? si una pt TM – Valencia aceiasi p[erioada?
    Multumesc mult de tot 🙂

    Mii de binecuvantari! 🙂
    Miha

  167. Buna, Miha,

    pentru Paris, ai WizzAir, perioada 8-11 nov, pret 358 lei, fara bagaj de cala. Cum vrei tu, pe weekend, nu exista zboruri si chiar daca ar fi, preturile ar sari mult.

    pentru Valencia, tot WizzAir, ai exact datele tale, 6-9 nov, 538 de lei, fara bagaj de cala.

    Ambele sunt preturi excelente, geniale chiar, insa trebuie sa cumperi biletele imediat! acum. azi.

    Biletele le cumperi direct de aici: https://wizzair.com/ro-RO/FlightSearch

  168. Draga Ioana, sunt interesata de niste bilete de avion pentru sfarsitul lui martie spre Amsterdam astfel incat sa prindem 30 acolo si nu stiu ce sa fac, adica daca sa le iau acum, cu atata timp in avans, cand sunt 240 euro pentru 2 persoane, sau sa mai astept si sa le iau prin iarna cand poate apare vreo oferta si pretul va fi mult mai bun. Tu ce ai face in locul meu? Multumesc anticipat pentru sfaturi. Alina

  169. Buna, Alina. In primul rand, eu nu as cumpara cu atat timp inainte. Pana la sf lui martie mai este mult.

    Insa biletele de pe Tarom, 240 de euro, sunt excelente. Sincer, nu cred ca vei gasi pt Amsterdam preturi mai bune.

    Normal, ar putea sa apara oferta pe KLM. Plus, cred ca am auzit pe undeva (nu stiu daca este chiar asa!!) ca s-ar introduce cursa low cost spre Amsterdam sau un oras din apropiere. Insa astea sunt oferte care trebuie urmarite pas cu pas, sa fii tot timpul atenta la ce apare pe piata.

    Deci, pretul este bun pe Tarom. Daca mai astepti, nu exista garantii ca vei gasi la un pret si mai bun. Succes!

  170. Multumescc 🙂 O zi magnifica sa ai!
    Miha

  171. Buna Ioana ! Ieri tocmai vroiam sa rezerv un bilet dus-intos, Cluj-Napoca – Luton pentru perioada 24-30 noiembrie, 410 lei. Dar am zis ca rezerv azi.. si surpriza (sau nu ) aceeasi perioada costa acum 550 lei. Bun diferenta nu e mare dar asa ca idee, crezi ca ar exista o sansa ca preturile sa mai scada? Mersi mult !

  172. Buna. Incearca alt IP, de la alt calculator. Incearca alta companie, cum ar fi RyanAir, dar din Bucuresti. De scazut preturile nu mai scad, mai ales la low cost.

  173. Buna ioana! De ceva timp tot urmaresc sa iau bilete pt 2 pers bucuresti-barcelona in perioada 8-15 ianuarie si ajung cam 450E cu tot cu bagaje de cala, ceea ce mi se pare prea mult. Ai cumva vreo idee, se mai ieftinesc? Sau ai putea sa ma ajuti sa gasesc o varianta mai ieftina?

  174. Nimic-nimic?

  175. Buna. RyanAir, cu escala la Madrid sau prin Italia (Milano). BlueAir au parca putin mai ieftin. Sau o combinatie Wizz cu Ryan.

  176. Buna Ioana am inercat sa-ti trimit un email si nu a mers. Incerc de 2 saptamani sa iau 2 bilete pt mine si bebe de 9 luni de la Frankfurt la Bucuresti in perioada 10-20 Nov sau 11-20 Nov. Mai ieftin de 300 de euro nu gasesc. Mi se pare f scump avand in vedere ca e Noiembrie. Am cautat pe momondo,skyscanner,kayak,tarom,lufthnsa, si cat mai multe… Please help… Sau ceva idei …Multumesc mult!

  177. Vrei Frankfurt- Buch – Frankfurt? 10-20 nov? Eu vad pe Momondo ca sunt bilete sub 200 de euro/ dus-intors/ 1 adult + 1 copil sub 1 an. Mai incearca.

    Mai exista posibilitatea sa incerci cu o combinatie de Ryan Air / Wizz: prin Bari/ Roma/ Londra.

  178. Ah, acum am vazut. Mai este posibilitatea sa pleci din Stuttgart catre Buch & back, cu Blueair. Sub 200 de euro. Si stiu ca Stuttgart-ul este la o ora de Frankfurt.

  179. Buna, iti multumesc pentru toate informatiile pe care le oferi si pentru tot ceea ce faci. As avea nevoie de niste bilete ieftine din Cluj, spre orice destinatie in Europa, ceva ieftin, in timpul saptamanii, cum ai zis de marti, pana joi-vineri, un city-break, in perioada de sfarsit de noiembrie- inceput de decembrie, 2 adulti si 1 copil 3 ani. Vazusem la wiZz ceva avantajos spre Dortmund, dar nu stiu daca e ceva atragator acolo de facut. Insa destinatia e in functie de biletul ieftin. Accept orice sugestie imi dai.
    Iti multumesc pentru timpul tau si ma bucur ca stii sa calatoresti intelligent.
    Ioana Brindau

  180. Articolul este f. bun, totusi o sa fac ceva completari. Cel mai bun pret se poate obtine in momentul in care este afisat orarul pt. sezonul viitor. Desigur pt a profita de aceste preturi trebuie sa fi flexibil ca date de calatorie si totodata sa achizitionezi biletul cu mult timp inainte(6 luni). In felul acesta eu am calatorit spre Barcelona(120€) Londra(120€), Bruxelles(70€), Roma, Venetia, Milano si Bologna(sub 100€) pret dus-intors pt 2 pers fara bagaj de cala. Pt 2016 am cumparat deja bilete spre Dublin(150€) si Paris(115€) tot dus-intors, 2 pers fara bagaj de cala. Perioada de calatorie este bine sa fie pe low seson( mai-iunie sau oct- nov) pentru companii low cost gen Wizz sau Blue air. Totodata se pot gasi bilete f.f.f. ieftine pt bus pt Spania sau Belgia care sa va permita sa faceti un mic circuit daca tot sunteti acolo. Ex: Barcelona-Zaragoza sau Bruxelles-Brugge la 10 €/pers dus-intors, companii Alsa sau Flibco.com si multe altele gen Megabus(bilete de la 1€)

  181. Ioana draga,

    am gasit cu WizzAir bilete din Cluj spre Bari. Este un port superb din Italia, putin turistic, aveti ce sa faceti acolo: mancati pizza si stati pe malul marii. Este minunat!

    Perioada 2-6 decembrie, 500 de lei dus-intors, fara bagaj de cala. Pret mai bun de atat nu vei gasi!!

    Iata si un link: http://www.italyheaven.co.uk/puglia/bari.html

    vacanta frumoasa:)

  182. Multumesc de raspuns, cunosc foarte bine orasul Bari, am locuit acolo 6 luni cu bursa Erasmus. Mi-e foarte drag, cu centrul vechi, cu stradutele intortocheate, cu aerul sarat, cu briza ce vine dinspre Africa (il levante), cu dialectul barez :)..dar, deja am ales o alta destinatie, initial era Paris, apoi dupa atentate am schimbat cu Budapesta. Dar am sa pastrez site-ul tau cu toate recomandarile pentru viitoarele excursii. Iti multumesc, Ioana!

  183. salut,

    ma uit de ceva timp dupa o saptamana in asia – China (Beijing sau Shanghai) cu bilet dus intors sa fie 400 eur. Pana acum am gasit doar Tokyo, Am incercat si pe site-urile consacrate, cea mai buna oferta am gasit-o deocamdata pe Paravion. Daca ai un motor de cautare pe China, ti-as fi recunoscator, deocamdata merg pe site-ul KLM.

  184. In primul rand, depinde foarte mult de perioada in care vrei sa mergi. Sau te intereseaza doar pretul? M-am uitat putin, KLM pare sa aiba cele mai bune oferte. Eu pe Momondo caut de obicei. Cum ar fi sa le scrii celor de la KLM si sa negociezi direct un pret? Vorbesc serios! Orice este posibil. Si daca nu ceri ce vrei, nimeni nu-ti da. Succes:)

  185. Buna,

    sper sa ma poti ajuta si pe mine in dilema pe care o am: ma intereseaza bilete pentru Amsterdam pentru 29.03-2.04 pentru 2 persoane si nu le gasesc mai jos de 300 euro. Nu e mult? Ce sa fac, sa mai astept? Din experienta, crezi ca sunt sanse sa mai apara promotii? Daca astept, cat e cazul sa astept, adica cel tarziu cand ar fi bine sa le cumpar, tinand cont ca maisunt 3 luni juma'te pana la plecare? Multumesc anticipat pentru sfaturi. Sara

  186. Sara draga, la finalul articolului este un buton de Paypal. Nu l-am pus intamplator. Ma ajuta sa fac toata munca asta si sa imi dedic timpul voua. Multumesc!

  187. Buna, foarte bun articolul cu multe informatii utile! Sunt in cautarea unui bilet pt Bali pt inceputul lui aprilie si m-ar ajuta daca imi poti recomanda un site unde sa gasesc ceva mai convenabil. Multumesc

  188. Bun articol. Mi-am cumparat astazi bilet, 15-02-2016, pentru data de 28-04-2016 destinatia Glasgow, 50 euro. Pe 27 biletul 150, pe 29 200. Ca sa vezi… :)2 luni inainte si mai bune decat cele 21 de zile alea tale 🙂

  189. Cat ar fi un bilet mai ieftin pana in Columbia?

  190. Buna Ioana !In 01 august mergem in Grecia ,pana in 6 august.Ma poti ajuta te rog cu niste bilete la pret bun pt. Cluj -Thessaloniki ? Multumesc

  191. Buna Ioana. Circumstantele au facut ca pe 13 aprilie sa plec cu un grup de 9 persoane in Grecia Atena. am gasit bilete acceptabile ca pret pe site-ul Ryanair …Intrebarea mea este daca este sigur sa comand biletele pe acest site ????Si cam ce ar mai trebui sa selectez ,in afara de bagaj la cala ca sa nu intampinam obstacole in aceasta calatorie.Multumesc

  192. Foarte, foarte sigur! Fara probleme. Selecteaza tot ce ai nevoie, insa nu este nimic obligatoriu. Nu vad obstacole aici. Calatorie frumoasa!

  193. Visan Anamaria

    Multumesc pt promtitudinea raspunsului….. Dupa ce achizitionez bilete , fac chek-in-ul online ???? mai apar taxe suplimentare ???

  194. Check-in-ul online se face cu o zi inainte de zbor. Nu mai apar taxe suplimentare:) Cu placere!

  195. Visan Anamaria

    Te deranjez din nou …acum fac rezervarea insa exista o posibilitatea daca iau mai putine bilete …o data 5 si apoi 4 …primele 5 sa le iau la un pret mai mic …as putea sa incerc asa ….daca cer 9 bilete imi arat ca exista locuri disponibile ….deci as putea sa iau 5 la un pret mai mic si apoi sa mai fac o rezervare …la un pret mai marisor ???

  196. Cum as putea eu sa-ti spun asta de aici? Nici nu inteleg foarte bine. Dar sunt convinsa ca ai sa te descurci:) Asculta-ti instinctul.

  197. Buna Ioana.Am nevoie de un sfat.Plecam la Napoli pe 24 iunie si am gasit bilete la Blue Air plecare dimineata la 7.15, ajunge in Napoli la 8.20.Noi ne imbarcam pe un vas de croaziera si trebuie sa fim in port cel mai tarziu la ora 14.Din experienta ta ,fiind zbor low cost, crezi ca poate sa aiba intarzieri, sa amane ora de plecare sau ceva de genul asta? In cazul acesta am rata imbarcarea.Multumesc frumos.

  198. Buna:) Eu zic sa mergi cu incredere. Este mai mult decat suficient timp intre zbor si imbarcare. Oricand poate sa apara ceva, vreme nasoala, greve, chestii – insa daca ne luam dupa ele, n-am mai pleca nicaieri:)) Nu veti rata imbarcarea! Daca totusi ti-e frica de chestia asta, ia-ti pe 23 bilet si stai o noapte in Napoli. Insa eu zic sa mergi asa, pe 24! Vacanta frumoasa.

  199. Buna. Indraznesc sa iti pun si eu o intrebare:
    Vanez de ceva timp bilete Sibiu – Sevilla …pt iulie anul acesta , preferabil 04.07-15.07, 2 adulti si 1 bebe. Am gasit pe lufthansa la 589 euro pt toti, dus intors cu bagaj inclus si escala la Munchen.
    Crezi ca am sanse sa gasesc mai ieftin? Sa mai astept? Multumesc

  200. Buna. Indraznesc sa iti pun si eu o intrebare:
    Vanez de ceva timp bilete Sibiu – Sevilla …pt iulie anul acesta , preferabil 04.07-15.07, 2 adulti si 1 bebe. Am gasit pe lufthansa la 589 euro pt toti, dus intors cu bagaj inclus si escala la Munchen.
    Crezi ca am sanse sa gasesc mai ieftin? Sa mai astept? Multumesc

  201. Nope. Ia-le acum, este un pret bun, nu mai scade. Vacanta frumoasa:)

  202. Poate deveni laborios cautarea pe site-urile liniilor aerienie, aici marile motoare de cautare pot deveni foarte utile. Optiunile de creare alerte de pret pot fi foarte utile de asemenea. Si odata ce ai gasit un tarif atragator, merita sa bagi o cautare si pe alt motor, s-ar putea sa il gasesti mai ieftin 🙂

  203. Buna Ioana, mi-a placut mult articolul tau insa majoritatea lor nu prea au preturi avantajoase pentru Bucuresti – Salt Lake City (SUA), ma poti ajuta? sa gasesc bilete pentru 2 persoane pentru 20 mai doar dus, iar intors din Las Vegas-Bucuresti. Mersi mult.

  204. Un articol foarte interesant cu informații actuale și utile.
    Felicitări!

  205. Buna Ioana,

    Ma poti ajuta cu un pret relativ ieftin de pe 11 decembrie – 28 decembrie pe ruta Mumbai – Bucuresti? (round trip)…
    Sunt constienta ca fiind luna decembrie preturile sunt f mari, insa daca cumpar biletele cu 6 luni inainte, sper eu sa mai salvez buzunarul…
    Multumesc anticipat, Andreea.

  206. Buna, Andreea. Te ajut cu mare drag, am gasit ceva, sunt foarte multe variante, doar sa alegi ce-ti place. Pt ca asta este munca mea, te rog foloseste butonul de PayPal de la finalul articolului, pt a one time donation de 10 euro 🙂 Si rezolvam pe email imediat. Multumesc!!

  207. Buna!Nu stiu daca ai sa imi raspunzi la mesaj,pentru ca vad..postarile tale s-au oprit pe 21 martie 2016…Te rog sa ma ajuti sa gasesc un zbor pentru prima jumatate a lunii septembrie de la Antwerpen la Suceava(in cel mai rau caz..la Iasi) ..un bilet doar dus pentru un adult!Multumesc din suflet si sper sa primesc raspuns!

  208. Cred ca ai vazut gresit:))) Azi am publicat articol. Si ieri.

    Ajut cu mare drag. La finalul acestui articol este un buton de PayPal – pt un comision de 10 euro. Multumesc!

  209. Ce articol bun!!
    Dar pt București -Tenerife în septembrie anul viitor? Care e cea mai buna perioada de cumpărat bilete de avion?

  210. Buna, Andreea. Multumesc! Verifici pe WizzAir cand introduc zborurile pentru sept 2017. Acum sunt pana in martie. Inscrie-te la newsletter si primesti automat promotiile pe email. Eu asa fac:)

  211. Buna Ioana,

    Imi poti spune cum pot gasi bilete de avion accesibile ca pret din Europa spre Insulele Caymane?

  212. Am citit articolul tau si e foarte interesant si util…si din ce vad din comentarii, ai ajutat foarte multa lume. Felicitarile mele! Eu caut acum un bilet din Luton-Suceava 2-12 martie maxim. Am avut posibilitatea de a le cumpara cu £130 dus-intors 2 persoane cu un bagaj cala acum o luna si…din pacate, au ajuns cam vreo £230 biletele.
    Am sa incerc iar de maine pana miercuri-joi poate reusesc sa le prind un pic mai ieftine. O seara frumoasa sa ai si din nou…felicitari pentru ajutor! 🙂

  213. Buna Ioana. Ma bucur ca te-am descoperit. Și dacă îmi vei putea da o mâna de ajutor, ma voi bucura și mai mult. Caut variante de zbor Iasi-Praga, perioada 10-13 Martie. Ce am găsit e undeva la 333 dolari/ 2 persoane. Ce am găsit cu escale, e vorba de 28 ore la Milano. Te rog din suflet dacă ma poți ajuta cu un pont, ți-as fi veșnic recunoscătoare. Îți mulțumesc anticipat! ����

  214. Buna Ioana!In luna august doresc sa imi trimit fiica la sora mea in Paris, ea face 14 ani in luna noiembrie si am descoperit ca este f.scump biletul cu insotitor(deoarece numai anumite companii aceepta minori la bord neinsotiti), asadar prefer varianta sa o duc eu si sa ma intorc.Ea se va intoarce cu masina. Ma poti ajuta te rog cu aceasta cautare? Multumesc anticipat! Madalina Iliescu.

  215. Foarte informativ articolul. Ador portalul tau, mult noroc!