7 Locuri unde se mananca bine in Bucuresti

Iata care sunt restaurantele mele preferate din Bucuresti, in care m-as intoarce mereu si mereu, atat pentru atmosfera, cat si pentru preparatele senzationale, arome si culori. Sper sa gasiti inspiratie in acest articol si sa va bucurati de tot ce va ofera acest oras:)

7  Locuri unde se mananca bine in BucurestiO seară de toamnă perfectă: ploaie ușoară cu miros de frunze colorate, lumini discrete, oameni calmi, zâmbitori. Pășesc într-o încăpere decorată în nuanțe clasice, cu fotografii inspirate din Old Hollywood. Focul din șemineu crează lumini și umbre plăcute, iar mesele albe, cu suave nuanțe de roz și cu orhidee delicate te imbie la povești despre timp, viață, mâncare bună, călătorii și vise împlinite. Sunt la Roberto's, restaurantul italian din Athénée Palace Hilton și seara mea începe ca o promisiune. Știu, simt că mă voi îndrăgosti definitiv...
O fântână arteziană îmi cântă în ureche un ritm dulce, şăgalnic. Florile şi plantele tropicale fac parte din decor ca şi cum ar fi crescut acolo, pe zidurile grădinii, înmiresmând aerul fierbinte, de vară eternă. Conversaţie uşoară la mese, voie bună şi zâmbete. Te simţi bine instinctiv. Mâncarea miroase divin, iar când o guşti simţi că ai ajuns în paradis. Light, romantic & elegant.Deosebit, cu o bucătărie care poate face concurență celor mai bune restaurante din lume, cu o atmosferă caldă, familiară, cu oameni frumoși și cu vinuri ungurești celebre, Restaurantul Duna iese puțin din peisajul obișnuit al Capitalei. În primul rând, nu este în centru, ci îl găsești pe Iancu Căpitanu, aproape de Foișor. În al doilea rând, nu este atât de aglomerat încât servirea sau conversațiile să devină greoaie. Mergi la Duna când vrei să petreci timp cu prietenii vechi si când vrei să mănânci ceva deosebit: adică preparate foarte, foarte bune, tradiționale ungurești, perfect condimentate și asezonate cu zâmbetele plăcute ale personalului. 


4. Red Angus

Ultima dată am fost la Red Angus, unde am sărbătorit ziua lui Vlad, și mi-a plăcut foarte mult. Îl recomand (se află în Centrul Vechi, lângă Hanul lui Manuc) în ciuda prețurilor puțin peste medie. Papa bună: hamburgerul genial, coastele și neapărat înghețata de vanilie cu nuci. 


5. Club Fabrica

Este un locul meu preferat de intalnire cu prietenii si aici poti manca unele dintre cele mai mari si mai bune portii din Bucuresti: paste, pizza, friptura, salate, preparate deosebite, deserturi. Recomand din tot sufletul!


6. Restaurantul Hotelului Grand Continental

Este senzational! Punct. 
Bucătăria japoneză, recunoscută internațional ca una dintre cele mai sănătoase din lume, a fost recent înregistrată în Patrimoniul UNESCO. Restaurantul Samurai își propune să aducă gustul adevărat al Japoniei printr-un meniu care are la baza produse exclusive, aduse din Țara Soarelui Răsare.

Meniul conține o gamă variată de sushi, iar printre noutăți se remarcă: „ramen” - supa japoneză a cărei tradiție recomandă sorbirea sa zgomotoasă pentru maxim de savoare și „okonomiyaki” - cunoscută ca şi „pizza japoneză”a fost inventată de nevestele din Hiroshima pe durata războiului, având ca ingredient principal varza. Pe lângă acestea, nu lipsesc nici „yakisoba”, așa-zisele spaghetti japoneze și teppanyaki.


Gustul autentic este lăsat în grija celor doi Samurai ai bucătăriei japoneze, Sushi Chef Suenaga și Ramen Chef Tanimura.