Andra este mamica tanara de doua fete superbe, este o calatoare pasionata, scrie pe blog povesti de pe drum, este artist si om de afaceri – creeaza haine si are propriul magazin online, este sotie si prietena. Daca m-ai intreba pe mine, toate astea mi se par coplesitoare. Insa Andra si-a croit propriul drum si isi urmeaza visurile cu pasiune. Isi depaseste fricile in fiecare zi. Isi apreciaza libertatea si independenta, si le imbina intr-un fel, numai de ea stiut, cu bucuria de a fi mama, cu familia, cu prietenii.

Avem ce sa invatam de la ea, este una dintre studentele mele de care sunt absolut fascinata!

  1. Andra, cine esti tu si ce faci? Ce vise, dorinte, neimpliniri, bucurii, iubiri traiesti?

Ioana, desi suna a cliseu, sunt in primul rand o visatoare, “visez cai verzi pe pereti”, cum ar spune unii. De mica am creat, mestesugarit tot felul de chestii si am visat cu ochii deschisi. Vizionam locuri minunate, ma regaseam in lucrurile ‘altfel’ si aduceam modificari pentru a personaliza ceea ce ma inconjura. Pe bancile scolii eram mereu surprinsa schitand cate o tinuta pentru viitorul meu atelier de hainute.

Drumul meu a oscilat, dar dorinta mea din copilarie a avut mereu grija sa ma indrepte catre visul de demult. Asa am ajuns sa imi deschid atelierul Papillon la care merg cu drag in fiecare dimineata. Au trecut 10 ani de cand tot reinventez ceea ce lucram in atelier si astazi visez si lucrez la magazinul meu online cu tinute pentru calatorii.

  1. Cand ti-ai dat seama ca vrei mai mult de la viata si ca adori sa calatoresti?

Nu imi dau seama de momentul cand am realizat ca vreau mai mult de la viata.

Pare ca a fost acolo dintotdeauna. Pot spune, insa, ca au fost momente cand am crezut ca a tine pasul cu societatea – familie si un job decent – ar trebui sa ma multumeasca. Am simtit rapid ca imi lipsea libertatea de a visa, crea si a descoperi si ca fara ea nu sunt completa. Iar calatoritul mi-a oferit aceasta libertate.

Constientizarea importantei calatoriilor a venit in urma plecarii in Republica Dominicana de acum aproape 6 ani, cand pe un fond sufletesc extrem de sensibil si a unui moment de schimbari radicale in viata mea, am realizat ca pot fi exact ceea ce imi doresc eu sa fiu, ca merit sa traiesc asa cum imi imaginam si ca pot face pasi marunti dar importanti pentru a ma descoperi.

M-am lasat fermecata de oamenii simpli care exprimau atata fericire, mi-am dat seama ca fiecare colt al lumii este o lectie de viata si ca fiecare loc nou descoperit poate ajuta enorm la dezvoltarea mea ca om.

  1. Ce pasi ai facut in sensul asta?

In primul rand am actionat in directia visurilor mele.

Am facut din dorinta mea calatoare o prioritate si caut modalitati prin care sa pot calatori cat mai mult, fie ca este vorba de calatorie cu copiii, in cuplu, cu prietenii sau solo travel.

Incerc sa le imbin pe toate si sa profit de oportunitatile care se ivesc. Am construit un blog de calatorii pe care scriu despre experientele mele, am devenit activa pe Social Media si mi-am nisat postarile pe categoria Travel, ma documentez incontinuu, citesc, particip la diverse cursuri care sa ma ajute in drumul meu.

  1. Te-a ajutat in vreun fel scoala mea de digital nomads?

Waaa, nu in vreun fel, ci maxim!

Si iti spun cu toata sinceritatea, ca de-abia acum realizez cat de important a fost sa te descopar!

Tu ai fost fix “sutul in…” de care aveam nevoie. Imi amintesc ca ti-am scris plangandu-ma, bineinteles: “eu visez, as vrea, dar nu prea pot pentru ca am copii si nu pot pleca mult….”

Tu mi-ai dat incredere si am realizat ca pot face orice imi propun si ca piedicile in a-mi urma visurile sunt doar cele din mintea mea, ca nu exista scheme exacte si ca le putem personaliza dupa ceea ce suntem.

Continutul scolii de Digital Nomads contine toate elementele necesare unui astfel de inceput iar comunicarea cu tine m-a impins de fiecare data catre mai mult si m-a determinat sa imi depasesc limitele.

  1. Esti o femeie superba, mama de fetite magice, esti sotie, prietena, calatoare pasionata, scrii minunat despre aventurile tale prin lume, esti artist si creator. Cum le imbini pe toate? Cat de greu/usor iti este?

Iti multumesc pentru caracterizarea minunata. Este magulitor pentru mine sa fiu descrisa atat de complex cum ai facut-o tu.

Incerc sa le imbin pe toate, nu spun ca este si usor, dar ma straduiesc!

Sunt in curs de formare a unui program zilnic care sa ma ajute sa imi ofer acel timp necesar pentru pasiunea mea: scris pe blog, editare continut, studiu si dezvoltare. In general ma organizez destul de bine iar uneori ma adaptez din mers.

Vreau sa le insuflu fetelor mele importanta momentelor “eu cu mine”, pentru ca este absolut real ca “a happy woman is a happy mum”. Iar in ceea ce priveste plecarile, le combin si ele stiu ca vine si portia lor de calatorit si ca usor, usor vom descoperi noi locuri impreuna.

Imi doresc sa le ofer lumea in dar!

In concluzie, le fac pe toate atat de bine cat se poate si un lucru este cert: toate ma completeaza si formeaza ceea ce sunt eu azi.

6. Imi poti povesti mai multe despre Papillon? Cum ai gasit numele, ce te inspira zilnic, ce creezi, ce iti doresti sa faci mai departe?

Cum ti-am spus, Papillon a aparut din dorinta mea de copil de a crea hainute. Am plecat la drum cu o masina de cusut si cu ata de pe acasa si am deschis un atelier de croitorie la comanda, unde am realizat in primul rand tinute pentru ocazii speciale.

Numele a venit tot din dorinta mea de libertate, caracteristica fluturelui, din fr. papillon.

In prezent ma las inspirata de pasiunea mea pentru calatorit si creez tinute Comfy Chic din bumbac, dar si rochii si alt gen de articole vestimentare pentru fotografii instagramabile din categoria Travel.

Imi doresc ca aceste doua pasiuni sa fuzioneze in cel mai natural mod cu putinta si fac zilnic pasi marunti pentru a-mi indeplini visul. In curand voi deschide magazinul online unde se vor regasi toate aceste articole si care sper ca va fi o incantare pentru iubitorii de calatorii.

  1. Care este cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o legata de blog-ul tau?

Cea mai mare realizare a fost chiar crearea lui, care imi apartine in totalitate si de care sunt tare mandra, pentru ca nu mi-am imaginat vreodata ca voi fi in stare sa intru in notiuni HTML, SEO si sa ma descurc pe partea asta tehnica.

Apoi vin parerile, comentariile si aprecierile celor care ma citesc si imi spun ca s-au simtit si ei calatori printre randurile scrise de mine, ca le-a fost de folos sa citeasca anumite ponturi si experiente sau ca i-am determinat sa fie mai indrazneti si sa iasa din zona lor de confort, depasindu-si limitele.

La mai putin de un an de la crearea blogului am obtinut diverse colaborari prin tara, in scopul de a promova locatii inedite din Romania si de a inspira oamenii sa calatoreasca autentic.

In prezent, planuiesc alaturi de Alexandra Calinoiu un circuit prin Bucovina si Maramures despre care nu o sa povestesc prea multe, ci o sa va las sa il descoperiti alaturi de noi.

  1. Daca vine cineva la tine si te intreaba cum poate sa faca ce faci tu – sa calatoreasca mai mult, sa-si urmeze visurile – ce il sfatuiesti?

Sfatul meu ar fi sa treaca la actiune, iar celelalte vor veni de la sine. Este necesara prioritizarea lucrurilor importante pentru a-ti indeplini visurile, cum ar fi timpul sau bugetul si stiu cu siguranta ca daca iti urmezi pasiunea, satisfactia este pe masura.

  1. What’s your secret power? Ce faci foarte bine si foarte usor, dar nu stiu multi despre asta?

Nu cred ca este chiar o putere sercreta, dar ma pricep foarte bine sa organizez. Sunt de cele mai multe ori intuitiva si anticipez lucruri, momente, reusind astfel sa ma adaptez in diverse situatii.

  1. Care este cea mai mare frica a ta si cum o imbratisezi?

Cea mai mare frica a mea este aceea de a ma expune. Traiesc cu ea inca de pe bancile scolii, cand desi aveam o mulime de raspunsuri sau idei, imi era teama sa le scot la suprafata. Asta este si motivul pentru care, in mare parte, prefer sa ma exprim in scris, pe blogul meu de calatorii.

In prezent lucrez cu mine pe partea asta pentru a-mi invinge temerile, incercand din rasputeri sa imi fac curaj pentru primul meu live pe Instagram.

  1. Cum definesti tu libertatea, Andra? Ce are sens pentru tine?

Libertatea pentru mine inseamna posibilitatea de a ma descoperi si de a ma dezvolta incercand lucruri noi. De aici vine si dorinta arzatoare de a calatori si a descoperi lumea. Cel mai chinuitor lucru pentru mine ar fi sa ma opresc din a face asta.

  1. Ce te vezi facand long term? Vise secrete?

Long term ma vad, evident, calatorind. Imi doresc sa descopar locuri noi, culturi si moduri de trai din toate colturile lumii, Vad calatoriile ca pe o experienta in sine si vreau sa transmit mai departe autenticitatea lor.

Consider ca suntem creatorii propriei vieti si ca merita sa descoperim cea mai buna versiune a noastra!

In secret, visez sa descopar America Latina si sa experimentez un altfel de trai, intr-un alt colt al lumii. Ups, acum nu mai este secret!

  1. Unde te gasim acum?

Momentan ma gasiti pe blogul meu de calatorii, pe Facebook si Instagram cu acelasi nume si pe paginile Papillon de pe Facebook si Instagram, unde va astept cu mare drag sa impartasim impresii despre calatorii si prin care sper sa va determin sa visati mai mult si va traiti viata asa cum va doriti.

Multumim din suflet pentru inspiratie, Andra.

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

Comments are closed.